Overslaan en naar de inhoud gaan

Sophie Teesink wint Summerfun heeft Talent 2012

Door op zaterdag, 25 augustus, 2012 - 06:00

Groot feest woensdagavond in woonzorgcentrum AG Wildervanck. Daar traden de talenten op tijdens de eerste editie van Summerfun heeft Talent. En Veendam heeft er heel wat lopen! Tien optredens en ook zeer gevarieerd. Het was voor de jury dan ook een hele kluif om daar de prijswinnaars uit te halen. Om de pijn bij de ‘verliezers' te verlichten kreeg iedereen een medaille ter herinnering, en voor de winnaar een trofee en een waardebon. Sophie Teesink zong live het liedje True Colors van Cindi Lauper en dat kon de jury, rapper Henk 7, jongerenwerker Gerard Katuin en Loekie Boerma van het AGW, wel bekoren. Tweede werden de danseressen Valeria Kalteren en Chavon Bouwhuis, zij dansten op de Balada Boa van Gusttavo Lima en derde werd de 11-jarige Marit van Kernebeek. Zij speelde op haar cello o.a. het liedje Edelweiss.

De presentatie was in handen van Brian van den End van de Sintcentrale, de rechterhand van de Goedheiligman in Veendam, en hij had nog een verrassing voor iedereen in petto. Burdy, de zingende melkboer uut Grunn'n trad op. Bij de kinderen teleurstellende gezichtjes, die dachten namelijk dat tieneridool Birdy uit Engeland zou optreden. Maar onze Burdy liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en maakte er samen met de kinderen een geweldig optreden van en de bewoners van het AGW genoten zichtbaar. 

Winnares Sophie Teesink

Het team van Summerfun heeft het weer voor elkaar gekregen om met deze talentenjacht, in samenwerking met het activiteitenteam van het AGW, weer een geslaagde activiteit toe te voegen aan het programma van Summerfun.

Summerfun duurt nog een week en wordt vrijdag 31 augustus afgesloten met de familiefilm Kauwboy in vanBeresteyn. Bij de balie van Compaen liggen nog gratis toegangskaartjes. Op = op. Aan de kassa kosten ze vrijdagmiddag 3.50 euro. De film begint om 14.00 uur. Het Filmhuis vanBeresteyn organiseert deze filmmiddag. 

Meer foto's op: www.summerfuninveendam.nl