Overslaan en naar de inhoud gaan

Fly-In en opening nieuw modelvliegveld in Veendam zaterdag 25 augustus

Door op vrijdag, 17 augustus, 2012 - 06:39

Tekst VLC

MODELVLIEGVELD - Op 24 juni jongstleden waren we van plan ons nieuwe modelvliegveld te openen en dat vergezeld te laten gaan van een modelvliegshow. Helaas had Pluvius voor die dag andere ideeën en regende het van de vroege morgen tot laat in de middag, wat ons noodzaakte het gehele festijn voor die dag af te gelasten.

De opening moet echter nog steeds plaatsvinden. Dat willen we nu gaan doen op zaterdag 25 augustus a.s. We laten dit gepaard gaan van een Fly-In en Open Dag en zullen die dag ook gaan Berenvliegen.

Voor de Fly-In zijn alle vliegers uit de Noordelijke provincies uitgenodigd evenals onze Duitse collega's uit het aangrenzende Weser-Ems gebied. Er zal de gehele dag vanaf 9.30 uur tot 's avonds 22.00 uur gevlogen worden met een keur aan verschillende modellen.

De Open Dag biedt de bezoekers de gelegenheid eens dichter bij de modellen en vliegers te komen en met hun een praatje te maken. Voor degene die dat mogelijk wil, kan ook een proefvlucht maken.

Het Berenvliegen is speciaal voor de allerkleinste bezoekers. Zij kunnen hun knuffelbeer of knuffelbeest meenemen en die een vluchtje laten meemaken in één van de modellen. Wij verstrekken van de luchtdoop van de knuffel een prachtige oorkonde.

Rond 14.00 uur zal wethouder Schmaal op passende wijze het nieuwe veld openen. Zoals het hoort voor een luchtvaart club zal de sleutel uit de lucht komen vallen.

Daarna zullen de motormodellen, zweefvliegtuigen, helikopters en schaalvliegtuigen in vele varianten en grootte weer het luchtruim kiezen en zal ook de nieuwste ontwikkeling in het modelvliegen, namelijk straaljagers, niet ontbreken.

De route naar het nieuwe veld is met borden aangegeven en de toegang voor het publiek is, zoals gebruikelijk, geheel gratis.