Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Overtoom maakt selectie SC Veendam compleet

Door op donderdag, 2 augustus, 2012 - 22:12

SC VEENDAM - Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar sinds vanavond is het officieel: Tom Overtoom komt naar SportClub Veendam.

De 21-jarige Amsterdammer liet eind vorig seizoen zijn contract ontbinden bij Sparta Rotterdam en vond in de Groninger Veenkoloniën een nieuwe voetbaltoekomst. De kersverse Kolonist tekent een contract voor twee seizoenen met daarnaast een optie voor een derde jaar. Overtoom maakte zijn eerste minuten in het felbegeerde geel-zwart op dinsdag 24 juli tegen Jong FC Twente. Gisteren in het duel tegen FC Emmen maakte hij opnieuw zo'n 60 minuten op het middenveld.
Tom, van 20 november 1990, speelde in het verleden voor achtereenvolgens De Meer, SV Diemen, Ajax, HFC Haarlem (op uitleenbasis), opnieuw Ajax en Sparta Rotterdam. ‘Ik heb een goed gesprek gevoerd met de trainer en ik hoop bij Veendam een basisplaats te bemachtigen.'

Met het aantrekken van Overtoom is SC Veendam, zoals dat zo mooi heet, uitgewinkeld. De selectie telt nu 22 spelers, onder wie vier talenten die via een amateurovereenkomst de kans krijgen een profcontract te verdienen.