Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote scootercontrole in Veendam

Door op vrijdag, 20 juli, 2012 - 11:05

CENTRUM - Donderdagavond vanaf 6 uur hield de politie een grote scootercontrole in Veendam. Drie motoragenten zochten de omgeving af naar scooterrijders die werden verzocht om mee te gaan naar het Museumplein. Daar stond een rolbaan klaar waar de maximale snelheid van de scooters en snorfietsen kon worden gemeten.

Via verschillende sociale netwerken brachten de jeugdige Veendammers elkaar op de hoogte van de controle. Het resultaat was dat velen een kijkje kwamen nemen op het Museumplein maar er in de wijde omgeving van Veendam geen scooterrijder meer te bekennen viel.

De politie controleerde o.a de scooters op de maximale snelheid, werking remmen, ook werd er gecontroleerd of er niet te veel alcohol was genuttigd.

Aan het eind van de avond kon de politie de balans opmaken: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 12. Twee bromfietsen werden in beslag genomen voor technisch onderzoek. Bestuurders kregen bekeuringen voor onder meer: overschrijden snelheid (4x), rijden zonder geldig rijbewijs (2x) en niet werkende reminrichting (1x).