Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie houdt viertal aan na gewelddadige straatroof in Veendam

Door op donderdag, 19 juli, 2012 - 12:39

FRIESLANDLAAN - De politie heeft woensdagnacht vier verdachten, een 20-jarige man uit Wildervank, een 17-jarige jongen uit Groningen en twee jongens uit Veendam (15 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij het mishandelen, bedreigen en beroven van een 16-jarige jongen uit Borgercompagnie. Het slachtoffer werd samen met een vriend op de Frieslandlaan in Veendam tot stoppen gedwongen.

De 16-jarige werd direct diverse keren geslagen, geschopt en bedreigd. Hierop werd geld en een mobiele telefoon van het slachtoffer weggenomen. Na de straatroof ging het viertal met de buit er vandoor.

Het slachtoffer en zijn vriend belden vervolgens de politie. De politie wist op grond van de duidelijke signalementen alle vier verdachten in de loop van de nacht op te sporen.

Zij werden in een cel ingesloten. De verdachten worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan. Hij heeft diverse kneuzingen, schrammen en blauwe plekken op diverse plekken van zijn lichaam opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.