Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee maal goud voor tennisser van der Wal

Door op woensdag, 18 juli, 2012 - 22:28


Van der Wal met zijn twee gouden medailles

TENNIS - De tennissende tandarts uit Veendam, Sebastiaan van der Wal, heeft tijdens de WMHG twee keer de gouden medaille in ontvangst mogen nemen. Zowel in het enkelspel, als ook in de herendubbel was van der Wal de best tennissende medicus.

De WMHG, "World Medical and Health Games" (Wereld Spelen voor Medici), werden dit jaar voor de drieëndertigste keer gehouden. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de Spelen in het Turkse Istanboel zouden worden gehouden. Als gevolg van een politiek conflict tussen Istanboel en de Franse organisatie CSO werden ze echter enkele weken voor aanvang verplaatst naar de Turkse badplaats Antalya. Deze plotselinge locatieverandering heeft een negatieve invloed op het deelnemersaantal gehad. Dit jaar deden er slechts ruim 1000 medici mee uit 40 verschillende landen.

Ondanks de enorme hitte, spelen bij meer dan 40 graden, zijn voor van der Wal uit Veendam de spelen opnieuw succesvol verlopen. De eerste rondes verliepen voorspoedig. De finale was een spannende wedstrijd tegen de Let Andrejs Erglis, uitkomend voor het Letse nationale team. Na winst in de eerste set, 6-2, werd de tweede set me dezelfde cijfers verloren. Omdat de thermometer intussen 42 graden aangaf, werd de derde set met een super tie-break beslist. Van der Wal toonde zich daar duidelijk de betere speler en won overtuigend met 10-5 en daarmee zijn zevende enkelspel titel.

In het herendubbelspel wist van der Wal met dubbelspeler Michel Plana uit Argentinië overtuigend tot de finales door te dringen. Van der Wal speelde dit jaar voor het eerst mee in de 45+ leeftijdscategorie. Ook in de finale bleek dit gelegenheidsdubbel het sterkste te zijn.

In 2013, zo is nu bekend gemaakt vinden de spelen plaats in het Kroatische Zagreb.