Overslaan en naar de inhoud gaan

College Veendam steunt Groningen Hartveilig Vrijwilligers kunnen levens redden

Door op woensdag, 11 juli, 2012 - 16:14

HARTVELIG - Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft besloten de Stichting Groningen Hartveilig te ondersteunen met een bedrag van €1750,=. Voor dit bedrag kunnen 50 vrijwilligers in Veendam een reanimatie- en beademingscursus met gebruik van een AED (defibrillator) volgen.

De stichting Groningen Hartveilig heeft als doelstelling de overlevingskans van slachtoffers van een hartstilstand in de provincie Groningen te vergroten van 12% naar 50-70%. Hiervoor werft de stichting in de provincie vrijwilligers die door de meldkamer kunnen worden ingezet als er sprake is van een uitruk voor een hartstilstand. In die situaties is hulp binnen 6 minuten geboden, de ambulance doet er meestal langer over. Vrijwilligers worden via een SMS gevraagd naar het adres van het slachtoffer te gaan.

Binnen de gemeente Veendam wil de stichting 50 vrijwilligers werven om zo een sluitend netwerk op te zetten. Met dit netwerk wordt het mogelijk om binnen 6 minuten na een melding van een hartstilstand de eerste noodzakelijke hulp ter plaatse te krijgen. Hiermee worden de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk worden vergroot.

Het college van Veendam wil met de steun aan de Stichting Groningen Hartveilig de kansen op overleving van een hartstilstand van de inwoners van Veendam vergroten. Het college roept iedereen op die zich voor dit doel wil inzetten, zich te melden bij de Stichting Groningen Hartveilig! Dit kan via www.groningenhartveilig.nl . Ook kunt u de voorlichtingsavond bezoeken die de Stichting Groningen Hartveilig donderdag 12 juli organiseert in Hotel Parkzicht te Veendam, aanvang is 20.00 uur en bedoeld voor vrijwilligers en belangstellenden.