Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers gezocht voor opknapbeurt Margaretha Hardenbergkerk

Door op woensdag, 11 juli, 2012 - 12:50

Nieuwsbrief Margarehta Harndenbergkerk

De vorige week was het prachtig werkweer rond onze kerk. Met een fijne groep mensen is er weer heel wat werk verzet. Deze week was er iemand die door het resultaat zo getroffen werd, dat ze spontaan riep dat ze ook aan de slag zou gaan. (Helaas voor ons dacht ze aan een familiegraf op een ander kerkhof ...)

Volgende week weer? En hoe zit het met zaterdag de 28e? Of zijn we dan met z'n allen met vakantie? Moeten we het tijdens de koffie maar even over hebben.

We hebben intussen al heel wat uren verzameld: meer dan 200. Landschapsbeheer Groningen wil daar wel wat werk tegenover zetten, maar we moeten even heel goed bedenken wat we zelf zouden kunnen en wat we door anderen laten doen. Zwaar werk, zoals takelwerk, ligt voor de hand natuurlijk, maar ook betonstorten?

We hebben een aantal heel specifieke vaardigheden nodig:

o takelwerk
o betonstorten
o rollagen (stenen randen) metselen
o cementlagen aanbrengen
o ijzerwerk (hekken uit elkaar halen, repareren en weer plaatsen)

Misschien heeft iemand een kennis die zoiets kan en als die persoon ook wel één of meerdere keren wil helpen, houden we ons zeer aanbevolen !

En zijn er ook mensen die regelmatig 's zondags ter kerke gaan? Zouden onder de kerkgangers mogelijk ook belangstellenden zijn naar het werk waar wij nu mee bezig zijn?
Het zou ook kunnen dat er nog verwanten rond de MH-Kerk begraven liggen. Gooi er eens een balletje over op, als je in de gelegenheid bent.