Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven Tennis Toernooi draait op volle toerenen gaat als een speer

Door op dinsdag, 10 juli, 2012 - 09:10

Tekst Tennisclub Veendam

TENNIS - Vrijdag 12 mei begonnen maar liefst 38 teams aan dit avontuur. Inschrijven kon men voor drie categorien : Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd. De wedstrijden worden op tijd gespeeld (2 x 30 minuten). Hierbij heeft een team de mogelijkheid om na 30 minuten, wanneer van speelhelft wordt gewisseld een of twee spelers te wisselen. Een regel die zeer ongebruikelijk is binnen tennis, maar een regel die wel gewaardeerd wordt door de teams. Hiermee krijgt men de mogelijkheid om het tweede gedeelte nog sterker voor de dag te komen.

Inmiddels zijn er 5 speelrondes geweest en langzamerhand komt er toch enige tekening in de stand. Een uitzondering hierop zijn de DAMES. Na 5 wedstrijdavonden staan er maar liefst 7 teams op maximaal 2 punten van elkaar. De eerste drie teams staan exact gelijk (Meijer Zorgbeheer, Longartsen Maatschap Noordoost Groningen en Lathina "Complete for women").

Bij de categorie MIX, staat Mobilectra ongeslagen aan de leiding. De stand is hier nog wel vertekend aangezien Alders Makelaars op de tweede plaats staat, met drie wedstrijden minder gespeeld en slechts twee verliespunten. Ook het team Tandartspraktijk Bocht Oosterdiep mag niet worden uitgevlakt. Ook dit team is nog ongeslagen en zij treffen Mobilectra op de finaledag (oktober).

Bij de HEREN moet worden gespeeld met twee poules. Maar liefst 17 Herenteams doen mee aan het BTT 2012 waardoor de organisatie genoodzaakt was een splitsing te maken in poules. Begin september wordt er een herindeling gemaakt en worden de eerste vier teams van beide poules samengevoegd en gaan door als de TOPPERS en nummers 5 t/m 8 worden ook samengebracht en gaan verder als de TOBBERS.

In poule A gaat op dit moment D66-Veendam aan de leiding. Wel moet hierbij opgemerkt worden dat de nummer twee BJJ Logistics/Transportopdracht.nl er rooskleuriger voorstaat. Twee wedstrijden minder gespeeld en slechts 2 punten achterstand. Nummer 3 en 4, resp. Babycare De Raad en Zuidhoffstraat Behher/Dynaplak weten zeker dat ze geplaatst zijn bij de Toppers enm maken nog een kleine kans om nog een plaatsje te stijgen.

In poule B is een heftige strijd gaande tussen Kuurman, Valkema Sport en Handelsonderneming LeonMulder.nl . Deze teams snoepen onderling punten van elkaar af en kunnen in theorie allemaal nog eerste worden. Op de loer ligt verder ook nog TIOLO, de tennisclub uit Meeden.

Vrijdag 13 juli worden de laatste wedstrijden voor de vakantie gespeeld. Daarna zal de draad weer opgepakt worden op vrijdag 7 september. Voor de organisatie even tijd om alles te rangschikken. Er zal namelijk nog wel geschoven moeten worden met wedstrijddagen. In principe wordt er namelijk niet gespeeld wanneer de SC Veendam thuis speelt. In mei was dit schema nog niet bekend. Vandaar dat de vakantie daar prima voor benut kan worden.

Wilt u volgend jaar ook meedoen ??? Kom gerust even de sfeer proeven a.s vrijdag, vanaf 20.00 uur. Koffie en cake staat voor u klaar.