Overslaan en naar de inhoud gaan

Spijkerbroekhangen op WP Concours Hippique

Door op maandag, 9 juli, 2012 - 09:05

PAARDEN - Het 15e Winkler Prins Concours Hippique wordt dinsdag 10 juli in het Borgerswold achter de manege gehouden. De dag begint om 11.00 met dressuur; de dressuur duurt tot ongeveer 14.00 uur. Er doen 33 combinaties mee. Het springen is van 12.00 uur tot 14.15 uur en hiervoor hebben zich 32 combinaties aangemeld.

Ludiek onderdeel van de dag is het spijkerbroekhangen. Dit onderdeel start om 14.30 uur. Er zijn 10 deelnemende combinaties en het belooft een spektakel te worden. De spijkerbroek hangconstructie wordt opgebouwd door Scouting Veendam. Zolang de deelnemende persoon aan de spijkerbroek hangt, mag de ruiter met paard of pony hindernissen springen. Hoe langer de persoon hangt, hoe meer hindernissen gesprongen kunnen worden. Iedere hindernis is punten waard en het team met de meeste punten wint twee waardebonnen van Animo Ruitersport Zuidwending en Jeanspoint Veendam. Er is zelfs een docentteam die probeert de prijs in de wacht te slepen.

De dag wordt in goede banen geleid door zo'n 25 vrijwilligers, zowel docenten als leerlingen. De organisatie hoopt op mooi weer en vooral ook een gezellig publiek.