Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioolput van 18 ton met telescoopkraan geplaatst

Door op zaterdag, 7 juli, 2012 - 17:45

RIOOLPUT - De werkzaamheden van het project "Doortrekken Industrieterrein" in Veendam verlopen volgens schema. Het werk, dat wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Koen Meijer BV te Veendam voor een totaal bedrag van iets meer dan € 2 miljoen, betreft voor dit jaar de 1e fase het doortrekken van de bestaande Industrieweg naar de Dalweg 12 en de aanleg van 2 rotondes, 1 ter hoogte van de Dalweg 12 in Wildervank en een 2e rotonde ter plaatse van de toekomstige aftakking naar de Bendiksstraat in Veendam. De 2e fase, de reconstructie van de Industrieweg, staat gepland in 2013.

Op de Dalweg 12, waar momenteel het verkeer wordt geleid met verkeerslichten, hebben de nutsbedrijven inmiddels hun werkzaamheden uitgevoerd en wordt in 2 fasen de nieuwe rotonde aangelegd.

In het nieuwe Industriewegtracé wordt momenteel naast veel grondwerk o.a. hard gewerkt aan de aanleg van het rioolstelsel, waarbij het hemelwater van dit stelsel uiteindelijk ter hoogte van de Molenwijk op het oppervlaktewater zal gaan uitstromen. Onderdeel van dit rioolstelsel is het plaatsen van een omvangrijke rioleringsput in de Molenwijk. Gezien het gewicht van de put (ca 18 ton) en de afmetingen (2,5 m bij 2,5 m en 3m hoog) is deze vrijdagmorgen met een telescoopkraan, waarvoor speciaal een rijplatenbaan werd aangelegd, op zijn plaats gezet.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum