Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer gaan we weer Samen aan tafel?

Door op vrijdag, 6 juli, 2012 - 11:02

SAMEN - Donderdag 28 juni organiseerde Bibliotheek Veendam in samenwerking met Stampot Janssen een interculturele avond op het Museumplein in Veendam. Een succesvolle avond, ruim 150 inwoners van Veendam schoven samen aan tafel! De avond werd georganiseerd om kennis te maken en begrip te krijgen voor andere culturen.

Een succesvolle avond
Vroeg in de middag trok de geur van heerlijke hapjes en recepten al door het hele Cultuurcentrum vanBeresteyn. Ruim dertig mensen uit vijftien verschillende culturen waren in de foyer druk in de weer met het voorbereiden van het interculturele buffet.

Vanaf 19.00 uur is er heerlijk gegeten en gepraat met elkaar. De aanwezigen vonden het een leuke avond met lekker eten en velen stelden de vraag: "wanneer is de volgende keer?"

Kennismaken met andere culturen
Door een ontmoeting als deze wordt de integratie bevorderd van de diverse bevolkingsgroepen in de gemeente Veendam. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsruimte waar vele bevolkingsgroepen gebruik van kunnen maken en elkaar kunnen ontmoeten. Daarom organiseert Bibliotheek Veendam regelmatig op integratie gerichte interculturele activiteiten voor kinderen en volwassenen.