Overslaan en naar de inhoud gaan

RTV Noord Vergeet Me Niet over Tonnie Hulshof

Door op donderdag, 5 juli, 2012 - 16:58

Serie RTV Noord een groot succes, Vergeet Me Niet, emotioneel, meeslepend, mooi

RTV NOORD - Ruim 100.000 Groningers kijken gemiddeld elke zondagavond naar Vergeet Me Niet, de intense en emotioneel beladen serie van RTV Noord is populair in Groningen. Niet alleen de kijkcijfers bewijzen dit. Ook de talrijke reacties die de redactie bereiken na elke uitzending ,zeggen veel over de waardering van de TV Noord kijker. De websitebezoeken op de ‘Uitzending Gemist pagina' laten zien dat Groningen niets wil missen van het programma.

Vergeet Me Niet is sinds drie juni iedere zondagavond te zien op TV Noord. De serie vertelt het verhaal achter bermmonumenten in de provincie. De markeringen langs de kant van de weg waar een dierbare het leven liet. Nabestaanden halen herinneringen op over hun overleden dierbare. Ze vertellen over het ongeluk, het verdriet, de pijn en de wil om door te gaan.

Discreet en respectvol
Het programma maakt veel los bij de kijker. Na afloop van elke aflevering komen reacties binnen waaronder: "Ik ben blij met dit programma.", "Het geeft een andere kijk voor mij als hulpverlener op het verhaal achter een tragisch gebeuren." en "Langs deze weg wilde ik mijn grote blijk van waardering uitspreken na het zien van het programma, Vergeet Me Niet. Discreet, respectvol en met gevoel gemaakt en uitgezonden."

Ook de makers krijgen veel reacties. Zo zei iemand tegen maker Léonie Albers van Zienderogen TV: "Ik kijk elke zondagavond, ik heb zelf veel meegemaakt de laatste jaren, het biedt troost en laat zien hoe verschillende mensen omgaan met intens verdriet."

YouTube en rtvnoord.nl
Wie de serie gemist heeft, of een aflevering wil terugzien, kan terecht op het YouTube-kanaal van RTV Noord. De aflevering van afgelopen zondag is terug te vinden op Uitzending Gemist. De eerste vijf afleveringen zijn al ruim zeventienhonderd keer bekeken. Op de website van RTV Noord zijn de afleveringen elfduizend maal bekeken. De afleveringen van Vergeet Me Niet zijn daarmee de best bekeken video's op de website.

Komende zondag
Komende zondag wordt de vijfde aflevering van Vergeet Me Niet uitgezonden. Het gaat deze keer over Tonnie Hulshof uit Veendam. Tonnie verongelukt in de vroege ochtend van 22 juli 2002 op de Tussenklappen, tussen Muntendam en Zuidbroek. Hij botst door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. Sinds die dag hangt om de boom een sjaal van SC Veendam. Tonnie was een bekend supporter van die club, in het supportershome wordt nog regelmatig op hem geproost door z'n maten. Eén van hen heeft zelfs z'n zoon naar Tonnie vernoemd. Cunera van Selm praat met supporters van Veendam en met Tonnies ouders Hennie en Harm Hulshof uit Wildervank.