Overslaan en naar de inhoud gaan

Luis Pedro naar SC Veendam

Door op woensdag, 4 juli, 2012 - 17:19

VOETBAL - Luis Pedro Da Silva Ferreira van FC Groningen, kortweg Luis Pedro (20), sluit zich per direct aan bij de selectie van SportClub Veendam. Pedro komt naar de Langeleegte als uitvloeisel van het Kolonistenplan.
Via dit plan komen twee spelers van de FC op uitleenbasis naar SC Veendam. Vorig seizoen waren dat doelman Leonard Nienhuis en middenvelder Danny Menting. Die laatste staat nu onder contract staat bij de geelzwarten.

SC Veendam is bijzonder blij met de komst van Pedro, die goed uit de voeten kan als rechterverdediger en op een positie centraal in de defensie. Daarmee is hij een waardevolle versterking door de voorlopige afwezigheid van Angelo Cijntje (nog enkele maanden herstellend van een kruisbandoperatie) en het recente vertrek van Rico Wolven.

Pedro speelde eind van vorig seizoen viermaal in het eerste elftal van FC Groningen. Hij debuteerde op 10 maart in de thuiswedstrijd tegen Vitesse en speelde nadien nog drie volledige duels: tegen Excelsior, SC Heerenveen en ADO Den Haag.