Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Gelukskrant, slotfeest is op 8 juli

Door op woensdag, 4 juli, 2012 - 08:00

TSJECHOV - Na weken van bijzondere eenmalige activiteiten in en rond de kubussen speelde de afgelopen twee weken dan uiteindelijk de unieke locatievoorstelling Het geluk op de Zuidwending. Hier werden de enorme kubussen voor gemaakt, voor deze voorstelling heeft Michiel Jansen steeds het landschap van de Veenkoloniën - en in het bijzonder van de Zuidwending - voor ogen gehad.

Op 23 juni ging de voorstelling in première en vele bijzondere gasten konden we op de Zuidwending verwelkomen. Zo waren de commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, gedeputeerde van Cultuur Pieter de Vey Mestdagh en burgemeester Ab Meijerman van Veendam onze eregasten. Maar ook bijzonder blij waren we met de komst vanuit Den Haag van de Russische ambassadeur, de heer Roman Anatolievich Kolodkin en zijn vrouw. Door zijn komst werd de culturele verbondenheid tussen Nederland en Rusland, door een schrijver als Tsjechov, nog eens extra bevestigd.

De pers is lovend, vier sterren in het Dagblad van het Noorden, een prachtige recensie in de NRC, wervende woorden in De Theaterkrant, Moose en andere digitale media. De locatie, de kubussen, de acteurs, de teksten, de vormgeving: het komt over.
Het was een ambitieuze onderneming en met nog één week - zes voorstellingen - te gaan kunnen we zeggen dat het ook een heel geslaagde onderneming is.

Programma
Elf voorstellingen hebben we gespeeld met nog zes in het vooruitzicht. Het is een unieke theaterbelevenis - met drie voorstellingen en een concert van de Veenkoloniale componist Cornelis Dopper - dicht op de huid en dicht op het weidse landschap. We hebben bijna alle dagen prachtig weer, met alleen een enkele dag waarop duidelijk werd dat we toch echt in Nederland wonen met haar soms wisselvallige klimaat. Op de andere dagen kleurden de luchten zoals bedoeld, wegtrekkend blauw en rood met daartussen het prachtige roze.

Als u de voorstelling nog niet heeft gezien, of misschien zelfs nog wel een keer wilt zien, dan raden we u aan snel te reserveren. Voor u het weet is het echt voorbij!

Laatste voorstellingen Het geluk:
Donderdag 5 juli 20.00 uur UITVERKOCHT !
Vrijdag 6 juli 20.00 uur UITVERKOCHT !
Zaterdag 7 juli 15.00 uur en 20.00 uur
Zondag 8 juli 15.00 uur en 20.00 uur.

Slotfeest in Dorpshuis de Wending 
Zondag 8 juli wordt echt de laatste voorstelling gespeeld en is het evenement voorbij! Ruim drie maanden hebben we op de Zuidwending gewerkt, eerst het bouwen van de kubussen, daarna ieder weekend steeds weer nieuwe evenementen, daarna zeventien voorstellingen van Het geluk in drie weken en niet te vergeten restaurant Matroesjka in het dorpshuis.
Zuidwending en de medewerkers van de Gelukscompagnie zijn aan elkaar gehecht geraakt, het zal niet meevallen om elkaar weer los te laten. Het einde van het project moet daarom wat ons betreft met z'n allen worden uitgeluid met een daverend slotfeest en met The Rockin' Hotstars, dé rock ‘n roll band van Zuidwending.
U bent van harte uitgenodigd op zondag 8 juli vanaf 22.00 uur in dorpshuis de Wending voor de slotavond van Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën.
De toegang is gratis!

Restaurant
Geniet voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling van een volledig biologisch 3-gangen buffet in Restaurant Matroesjka, in Dorpshuis De Wending, Zuidwending 199. De kosten bedragen slechts €15,-! Reserveren is noodzakelijk en kan via onze website www.gelukscompagnie.nl/#geluk-22 of via jesca@gelukscompagnie.nl.Vanaf het restaurant in het Dorpshuis wordt u meegenomen naar de Gelukslocatie om de voorstelling te zien.
Het menu voor aankomende week (geopend op van donderdag 5 juli t/m zondag 8 juli):
Voorgerecht: Borsjtsj
Hoofdgerecht: Rijst met Stoganoff, blini's met zalm, lauw warme groenteschotel met witte kaas, komkommersalade met ingemaakte augurkjes.
Nagerecht: Triffle met rode vruchten

Kaartverkoop 
Voorstelling Het geluk €22,50 / €17,50 inwoners regio Veenkoloniën |
Kaarten via www.vanberesteyn.com of via www.gelukscompagnie.nl
Ontvangstruimte Het geluk: Dorpshuis De Wending, Zuidwending