Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorwegovergang gerepareerd De stoomtrein rijdt weer naar Veendam

Door op dinsdag, 3 juli, 2012 - 19:04

S∙T∙A∙R - De stoomtrein van Museumspoorlijn S∙T∙A∙R rijdt met ingang van zondag 1 juli weer naar Veendam. Vanwege een probleem met de overweg in de Van Stolbergweg te Veendam was dit de afgelopen maanden niet mogelijk.

Reparatie
Door de vrijwilligers van het team Weg en Werken van Museumspoorlijn S∙T∙A∙R is er hard gewerkt om de overweg weer veilig en goed berijdbaar te maken voor de stoomtrein. De vele uren werk bleken succesvol. En dus rolt stoomlocomotief TE-5933 dit jaar weer voor het eerst station Veendam binnen.

Zomerseizoen
De reparatie van de overweg komt precies op tijd voor aanvang van het zomerseizoen. Tot en met 30 september rijdt Museumspoorlijn S∙T∙A∙R elke zondag van Stadskanaal naar Veendam. In de maanden juli en augustus wordt er op zondagen ook naar Musselkanaal gereden. In de hoogzomerperiode wordt er bovendien op woensdagen en donderdagen naar Veendam gereden.

Dienstregeling
Gereden wordt er volgens de originele geplande dienstregeling zoals die gepubliceerd is in de dienstregelingfolder 2012 en op de website www.stadskanaalrail.nl. In Veendam kan men overstappen op de stoptreinen Veendam-Groningen v.v. van Arriva.

De stoomtrein vertrekt om 10.25, 13.25 en 16.25 uur uit Stadskanaal voor een retourrit naar Veendam. Uit Veendam kan men om 11.45 en 14.45 uur voor een retourrit naar Stadskanaal per stoomtrein instappen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website of tijdens kantooruren bellen naar 0599 - 651890.