Overslaan en naar de inhoud gaan

Bikersparty Motorploug N33

Door op maandag, 2 juli, 2012 - 10:00

BIKERSPARTY - Leden van de Motorploug N33 hebben zaterdag bij hun clubhonk weer hun jaarlijkse feest gehouden. Het was tevens hun jaarlijkse treffen en ook bezoekers van andere clubs vierden mee. Er waren uiteenlopende modellen Harleys te bewonderen, en natuurlijk was ook het karakteristiek geluid te horen.

Dat bij de club passie voor Harley-Davidson overheersend is betekend overigens niet dat men persé aan een Harley verplicht is. Er stonden ook enkele andere merken zoals een Kawasaki. Van de Harleys waren het heel uiteenlopende modellen. Van de shopper tot het klassieke model.

Het werd oergezellig en het heeft geduurd tot in de late uurtjes. Er was stevige muziek van de Coffee & Blues 2.0 die 's middag's optraden, en in de avonduren van de Junkyard Dogs. Het werd zeer gewaardeerd.

De motorclub bestaat uit 18 leden. En dit is ook altijd vrij constant gebleven. Het jongste lid is in de dertig en de oudste is 55. Dit maakt de gemiddelde leeftijd tot een jaar of 40. Op een gegeven moment ontstaat zoiets. Het kan met de muziek te maken hebben en met de sfeer. En die is heel goed.

Drie keer per jaar is er een toertocht. Ook zijn er bezoeken aan collega motorclubs zoals in Duitsland en Oostenrijk voor een week. Naar Faak am See in Oostenrijk, waar jaarlijks een grote Harley treffen wordt georganiseerd, is het 1500 kilometer over drie dagen af te leggen. Het overnachten is een tentje. Op dit internationale treffen komen maar liefst tot zo'n 150,000 Harley liefhebbers af.

Ook op het terrein van het clubhonk waren kampeerders neergestreken, met hun tentje naast de Harley.

Een ander merk motor dan een Harley mag, maar het daadwerkelijk lid worden kan over een periode gaan van een jaar of drie. Als iemand goed aansluiting vindt bij de rest van de club en er ook actief in is, wordt na een jaar gevraagd of de aspirant verder wil in de club. Dan wordt deze ingeroosterd in een bardienst om te zien hoe actief iemand daar in is.

En het vaste ritueel gaat plaatsvinden, de locatie daarvan zal niet toevallig gekozen zijn. Over het nabijgelegen viaduct loopt de N33. Het ritueel is niet omslachtig en ook niet tijdrovend. Er wordt alleen geacht om kledingloos en met het achterwerk in die blote omstandigheid over het viaduct te gaan. Te voet welteverstaan. Voordeel is wel dat het over een korte afstand is, het is dichtbij en men mag eventueel zelf de snelheid bepalen.

Dit jaar bestaat de motorclub 14 jaar. Volgend jaar zal er wat extra "sjeu" aan worden gegeven.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum