Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kicks en de Tricks van de Surfingdudes wakeboarders

Door op zondag, 1 juli, 2012 - 18:30

Video Willem Hofman

KICKS - De ‘Surfingdudes' trokken langs het water aan de Woortmanslaan weer bewonderende blikken. Voor de tweede keer scheerden ze op hun wakeboards over het water, voortgetrokken door een zelfgefabriceerde motorlier van een motorscooter. In dit bericht hadden we hierover melding gemaakt. De temperatuur was zomers, ideaal weer ervoor.

Op het bruggetje was er nog een tweede lier naast geplaatst, waarin onmiskenbaar de motor uit een scooter herkenbaar was, en onderdelen van een brommer. Het maakt het wakeboarden achter een van de zelfgemaakte motorlieren nog aparter.

Er werd ook met twee boarders naast elkaar gelijktijdig gestart, onnodig te zeggen dat er altijd een in het nadeel was. Maar toch was er met de lier van de scootermotor nog zo'n 30 à 35 kilometer per uur mee te behalen. Achter een motorboot ligt dit tussen de 20 en de 50 kilometer, afhankelijk van de boarder, het board en uiteraard de boot. Met de andere lier is zelfs een snelheid mogelijk tot zo'n 65 kilometer per uur.

Het leverde weer een spektakel op dat ook door de aanwonende buren van een van de beoefenaars werd aanschouwd. Een cameraman van TV Noord heeft beelden gemaakt die naar verwachting maandagavond worden getoond. Ook zijn er interviews gedraaid waarin wordt verteld over de passie en over de kick. Een stevige shot adrenaline zal hierbij zeker vrij komen.

Wakeboarden is nog een jonge sport met een snelgroeiende aantal beoefenaars, en behalve door de snelheid komen de ‘kicks' uiteraard door de ‘tricks'. Meerdere malen werd een ‘whirlybird' uitgevoerd. En na de rit natuurlijk nog voldoende vaart om voorover gebogen de glijding te maken onder het bruggetje door.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum