Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer wind 30 juni 2012

Door op zaterdag, 30 juni, 2012 - 12:15

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Het is moeilijk vol te houden, dat er niets aan de orde is in de veen-dammer gemeentepolitiek. De zaken, die duidelijk de aandacht vragen zijn:

  • De verhouding tussen de gemeente Veendam en het OV bureau Groningen- Drente
  • De opgelaaide discussie tussen de winkeliersvereniging Autorama en de gemeente Veendam
  • De nog steeds voortdurende discussie tussen de gemeente Veen-dam en de christelijke basisschool in Veendam-Noord
  • Het uittreden van de gemeente Bellingwedde uit het samenwer-kingsverband op sociaal gebied met Veendam en Menterwolde
  • De nog steeds niet afgeronde discussie over het afsluiten van het fietspad tussen Buitenwoel en Menterwolde
  • De nog niet geheel duidelijke afloop van de gang van zaken met betrekking tot de peuterspeelzalen.

Het gaat bij al deze zaken over problemen, die een deel van de bevolking raken, soms met geld hebben te maken maar in een aantal gevallen ook met al of niet goed gevolgde procedures en zeker ook met het hebben van vertrouwen in de opstelling van de andere partij.

Het valt niet aan te nemen, dat dit lijstje over een paar weken helemaal is afgewerkt en zeker niet, dat er dan sprake is van een geheel opge-klaarde atmosfeer.

Het lijkt mij in elke geval nu een goed moment om enige tijd pauze te nemen en de computer wat rust te gunnen. Er zal na de vakantieperiode ongetwijfeld nog genoeg stof liggen om mijn column meerdere malen te vullen en aan te geven, waarom de gekozen beslissingen goed geweest zijn voor onze gemeente of waar0m een andere oplossing een beter resultaat zou zijn.

Ik wens u luisteraars een goede vakantieperiode toe en een zodanige aanpak van de voorliggende problematiek, dat ik weer kan opstarten met de mededeling, dat deze periode een goede is geweest voor het behouden of verbeteren van het goede wonen en leven in Parkstad Veendam!!