Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdcrossweekend MC Veendam op 7 en 8 juli

Door op zondag, 1 juli, 2012 - 18:07

Tekst Motorclub Veendam

MOTORCROSS - Op 7 en 8 juli a.s. zal het weer een drukte van belang zijn aan de Jan Kokweg te Veendam op het motocrosscircuit van MC Veendam.
De landelijke startbewijshouders jeugdklassen van de MON komen op bezoek om op het circuit van Veendam uit te vechten wie met de meeste punten naar huis gaat om zich aan het einde van het seizoen Nederlands kampioen van de MON te mogen noemen.

De MON is een motorsportbond die niet zo bekend is in het Noorden. De MON opereert voornamelijk in het zuiden van ons land, maar is wel op zoek naar uitbreiding van hun "organisatiegebied". MC Veendam is van mening dat zij in de breedte betrokken moeten zijn bij wat er zoal op crossgebied te doen is.

Jaarlijks organiseren wij dan ook voor alle disciplines voor beide bonden wedstrijden. Wij denken nu ook weer tussen de 120 en 150 rijders te mogen ontvangen. Al op vrijdagavond zullen de eerste rijders zich melden. Ze hebben vanaf 18.00 uur toegang tot het rennerskwartier en zaterdagmorgen om 9.00 uur beginnen de trainingen. Er wordt een klassement over 2 dagen opgemaakt waardoor op zondag de prijsuitreiking is gepland.

De klassen 50cc, quads special, mini-quads, 65cc, 85cc, MX2 en Veteranen komen aan de start. Onder de veteranen treffen we vaak de vaders van de jeugdrijders aan, dit is natuurlijk een mooie combinatie. Quad-rijders zie je niet vaak in Veendam, het is ook een aparte techniek om deze 4-wielers met hoge snelheid over het circuit te loodsen.

Al met al weer een mooi weekend motorsport in Veendam. De toegang is gratis en je kunt rondom het circuit lopen om van alle kanten de verrichtingen gade te slaan.

Voor meer info: www.mcveendam.nl