Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra subsidie speciaal voor Oost-Groninger jongeren

Door op donderdag, 28 juni, 2012 - 14:55

LEADER - Een opknapbeurt voor het clubhuis, een filmavond, een kunstwerk, een gezellig feest, festival of andere ideeën: voor plannen van jongeren tussen de 12 en 18 jaar is de komende tijd ruim € 60.000 beschikbaar. Onder de naam 'LEADER4Jongeren' trekt het Europese programma LEADER voor de regio Oost-Groningen extra geld uit om activiteiten van jongeren te subsidiëren. Hierbij geldt: op = op! Een bijdrage via LEADER4Jongeren is beschikbaar in de gemeenten Veendam, Pekela, Menterwolde, Oldambt, Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde.

Elk geschikt idee krijgt maximaal € 2.500,- van LEADER. Kost het plan meer dan is het aan de jongeren zelf hier extra financiering voor te vinden. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden waaraan het plan en de organisatie moeten voldoen. Zo moeten de jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud zijn en moet het onder meer gaan om activiteiten die normaal niet al door een vereniging of stichting worden uitgevoerd. De rest van de voorwaarden en meer informatie over dit jongerenproject zijn te vinden op www.plattelandshuisoostgroningen.nl.

LEADER ondersteunt initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties uit Oost-Groningen. Zij versterkt zo de regionale leefbaarheid en economie. Met het project LEADER4Jongeren wil LEADER de binding van Oost-Groninger jongeren met hun omgeving vergroten en de leefbaarheid van de regio voor hen verbeteren.