Goede prestaties jeugd SV Veendam Atletiek

Door op maandag, 25 juni, 2012 - 14:55

Tekst SV Veendam Atletiek

ATLETIEK - Zowel tijdens de 2de pupillen medaille wedstrijden in Assen als de Nelli Cooman Games in Stadskanaal heeft een aantal leden van de SV Veendam Atletiek goede prestaties neergezet.

In Assen deed vooral Esmee Douma deed van zich spreken in de categorie van de meisjes pupillen C. De 8-jarige atlete uit Veendam veroverde twee eerste en twee tweede plaatsen. Bij het kogelstoten was zij in een veld van 14 meisjes de sterkste met een worp van 6 meter en 33 centimeter. Daarmee verbeterde ze het clubrecord van Anita Vedder uit 1992 met 8 centimeter. Ook bij het hoogspringen werd zij met een sprong van 90 centimeter eerste. Op de 40 meter sprint pakte ze het met een tijd van 7,49 seconden het zilver. Haar clubgenote Jorieke Oterdoom werd vierde met een tijd van 7,99 seconden. Bij het verspringen verscheen Esmee wederom op het erepodium. Met een sprong van 3.16 meter werd ze tweede achter Nikita Nie van Groningen Atletiek. Jorieke Oterdoom veroverde het zilver met een sprong van 2.72 meter.

In de categorie van de meisjes pupillen B behaalde Quinty Martena bij het verspringen, kogelstoten en de 1.000 meter een vijfde plaats.

Berber Bijhuis behaalde in de categorie van de meisjes pupillen A een goede prestatie. De 10-jarige atlete uit Gieterveen pakte de tweede plaats bij het hoogsprongen met een sprong van 1.15 meter. Bij het balwerpen eindigde zij als zesde.

In Stadskanaal was Esmee Douma eveneens goed op dreef. Zij werd winnares van de meerkamp en verbeterde met het balwerpen het clubrecord uit 1992 met een worp van 17.16 meter. Op de 600 meter miste zij nipt een podiumplaats en werd vierde met een tijd van 2 minuten en 29,59 seconden. Bij de meisjes pupillen B werd Quinty Martena vierde op de 1.000 meter. Giovanni Smit veroverde een vijfde op de 1.000 meter bij de jongens pupillen A. In de categorie van de jongens junioren D kwam Justin Martena op de 1.000 meter, ondanks en persoonlijk record, in een sterk veld niet verder dan de zevende plek.

Piet Wiersma was succesvol bij de jongens junioren C. De 14-jarige atleet uit Wildervank pakte het zilver op de 1.000 meter met een tijd van 3 minuten en 1,89 seconden en verbeterde daarmee het clubrecord uit 1992.

Danaïd Prinsen pakte het goud op de 600 meter in de categorie van de meisjes junioren C. Danaïd zette een prima tijd neer van 1 minuut en 35,07 seconden. Tweede werd clubgenote Dominique Veninga in een tijd van 1 minuut en 41,90 seconden en Leonie Glazenborg eindigde als zesde.

Tijdens de Track Meeting in Utrecht heeft Sander Brugge de 200 meter op zijn naam gezet bij de junioren. De 15-jarige atleet uit Hoogezand zette een tijd neer van 24.43 seconden. Met deze tijd verbeterde hij zijn eigen clubrecord met bijna drie seconden. Op de 100 meter veroverde hij het zilver met een tijd van 12.26 seconden.

Ook tijdens de Nelli Cooman Games in Stadskanaal kwam Sander Brugge tot goede resultaten. De sprinttweekamp over 100 en 200 meter leverde hem een tweede plaats. De 100 meter ging in een tijd van 11,63 seconden en 200 meter leverde een tijd op van 24,04 seconden. Wegens teveel rugwind konden deze tijden helaas niet worden erkend als clubrecord