Overslaan en naar de inhoud gaan

Veenkoloniaal Museum geeft wederom postzegels uit

Door op zaterdag, 23 juni, 2012 - 13:55

POSTZEGEL - Het Veenkoloniaal Museum te Veendam geeft ook dit jaar weer enkele bijzondere postzegels uit die men ook gewoon voor porto kan gebruiken.

Op de eerste postzegel zien we een gravure van de Duitse kunstenaar Herbert Buß. Onder de titel 'Een wijde blik verruimt het denken', is nog tot en met
9 september een overzichtstentoonstelling van deze in Boekzetelefehn woonachtige Duitse kunstenaar te zien in het museum. Afgebeeld is een werk met als titel 'poortstee', Ostfries voor een toegangshek tot een weiland. Een hek zoals Buß dat uit zijn jeugd kende.

Op de tweede postzegel zien we de kop van de in 1894 te Stadskanaal gebouwde spitse praam Familietrouw. De spitse praam Familietrouw werd in 1994 aan het Veenkoloniaal Museum geschonken en is het oudste, nog in originele staat verkerende binnenschip van de provincie Groningen. De foto is in 2009 genomen op de Belterwiede. Een groep vrijwilligers zorgt er voor dat de Familietrouw nog steeds in de vaart is. In de wintermaanden ligt de Familietrouw meestal voor het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela.

De postzegels zijn voor € 7,50 per vel van 10 postzegels verkrijgbaar bij de museumbalie of via de webwinkel. De meerwaarde komt ten goede aan het musem.

Ook zijn ze te bestellen via info@veenkoloniaalmuseum.nl