Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater vanBeresteyn en het Kielzog geven btw-geldterug door verlaging tarief

Door op vrijdag, 22 juni, 2012 - 06:12

THEATER - Goed nieuws voor iedereen die graag naar het theater gaat. In tijden van prijsverhogingen en economische malaise worden de entreeprijzen in de theaters verlaagd door de wijziging in het btw tarief.

Het tarief op theater- en concertkaarten is kortgeleden verlaagd van 19 naar 6 procent. De eerdere verhoging van het tarief is hiermee teruggedraaid. Aan de theaters wordt overgelaten of ze ook daadwerkelijk overgaan tot terugbetaling. Officieel geldt de verlaging voor bestellingen en betalingen gedaan na de datum van 25 mei. vanBeresteyn en het Kielzog vinden het onacceptabel dat de vaste klanten, die meestal als eerste boeken, benadeeld zouden worden. In gezamenlijkheid is daarom besloten de teruggave ook voor de kaartjes te laten gelden die zijn gekocht in de voorverkoop voor 25 mei. Binnenkort zullen de theaters het bedrag dat bezoekers teveel hebben betaald restitueren.

De aanpassingen doorvoeren in de contract- en kaartverkoopsystemen is een forse klus, mede omdat het allemaal handmatig dient te gebeuren. De afhandeling zal daarom enkele weken in beslag nemen.