Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen en hun maatschappelijk stage

Door op dinsdag, 12 juni, 2012 - 13:30

WINKLER PRINS - Onlangs waren 16 leerlingen uit klas D2a van Winkler Prins Veendam op de cultuurboerderij (in ontwikkeling) MMC van Peter Molter en Else Flart in Borgercompagnie voor hun maatschappelijke stage. De stichting MMC staat voor Met Meer Cultuur en organiseert allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Deze worden georganiseerd en gegeven door vrijwilligers. De boerderij aan de Borgercompagnie is de uitvalsbasis van de stichting. Het is een werkplaats waar in het verleden allerlei festivals en toneelvoorstellingen waren. Dit jaar hoopt MMC weer de deuren voor tal van activiteiten te kunnen openen.

De helpende handen van de leerlingen waren bijzonder welkom. Er is in vier groepen samengewerkt aan diverse klussen op verschillende plekken in de grote tuin rondom de boerderij. Aan het eind kon iedereen genieten van een prachtig resultaat onder het genot van een soepmaaltijd met broodjes. Peter Molter: ‘Het was erg gezellig allemaal. En alle leerlingen hebben een dikke acht verdiend. Ze hebben de handen flink uit de mouwen gestoken en zijn een volgende keer weer van harte welkom!'

Op vrijdag 15 juni a.s. gaat een tweede klas in het kader van de Maatschappelijke Stage onder begeleiding van hun mentor evenals vorig jaar de wijk Buitenwoel schoonmaken. Leerlingen van Winkler Prins maakten dit jaar ook al twee keer de fietsroute van de Raadsgildenlaan naar Muntendam schoon. Op deze manier houden de leerlingen de schoolomgeving netjes en gaan ze bewuster met hun eigen afval om.