Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd Veendam 1894 en v.v. Wildervank presterenuitstekend op toernooi in Polen

Door op maandag, 11 juni, 2012 - 17:22

Tekst en foto's vv 1894

VOETBAL - In het kader van de samenwerking tussen de Gemeente Veendam, het Poolse Gniezno en Euro 2012 is er een 6-tegen-6 toernooi georganiseerd door Gniezno met al haar partnergemeenten. Met de gemeente Veendam was afgesproken, dat de selectie ingevuld zou worden door 4 spelers van v.v. Wildervank en 4 spelers van Veendam 1894 in de leeftijd 15-16 jaar. Voor Wildervankwaren dat Jordy Kostwinder, Misha Mans, Danny Bats en Rick Dijksterhuis. Namens Veendam 1894 reisden Jeremy Gall, Niels Wieringa, Jeroen Dik en de pas 13-jarige Ruben Wolthuis af naar Polen. Het combinatieteam stond onder leiding van Hans Kamphuis van Veendam 1894 en Jos Kuiper van vv Wildervank. Bij zowel de voorbereiding, de reis, het toernooi als het verblijf in Gniezno ,mag er gerust gesproken worden van een zeer geslaagde samenwerking tussen beide voetbalverenigingen.

De meegereisde supporters en begeleiding hebben genoten en kwamen tot onderstaand verslag van deze geweldige belevenis:

Het toernooi werd gespeeld op een (erg klein) kunstgrasveld van 60 x 30 meter en de wedstrijden kenden een speeltijd van 2 keer 7 minuten. De eerste wedstrijd moesten we tegen het Poolse Miesko. Een goede ploeg en hoewel het team van deGemeente Veendam aardig begon, kregen we direct al een goal tegen. Wekonden geen echte kansen creëren, het team speelde onwennig en moest wennen aan het fysieke spel wat blijkbaar toegestaan was. De 2e wedstrijd speelde we tegen het Oekraïense Human. Het zag er ouderwets Oost-Europees uit en blijkbaar dachten we‘dat doen we wel even'. Na de aftrap van de Veendammers lag de bal 5 seconden later al in het doel. We waren echt nog niet wakker. De aanmoedigingen van onder andere burgemeester Ab Meijerman, zijn medewerkers, raadslid PitaLootsen Veendammer van het jaar Thomas Kaldijk mochten ons niet baten. Dat was balen 2 wedstrijden gespeeld en 0 punten!!

Herstel
De prima samenwerkende coaches Jos Kuiper en Hans Kamphuis zetten de organisatie wat om en vanaf dat moment ging het lopen. De voetbalschool van het Italiaanse Anagni kwam nog wel op 1-0, maar een prima spelend Veendammer team speelde echt Hollands met veel druk op de bal en prima combinatievoetbal. Niels Wieringa zorgde door 3x te scoren voor de slagroom op de taart, eindstand 3-1. Vervolgens werd ook het goed spelende KS Gniezno aan de zegekar gebonden doordatDanny Bats uit een counter de Poolse keeper het nakijken gaf. Na de eerste dag 4 gespeeld , 2 gewonnen en 2 verloren. En een 4e plaats met uitzicht op meer!

Dag 2
De 2e dag begonnen we met een wedstrijd tegen het Litouwse Radviliskis . Hoewel we wat slaperig begonnen werden we gaandeweg beter en kregen een gelukkige penalty die onberispelijk werd ingeschoten door Jeremy Gall. Vervolgens was een grote overwinning tegen het zwakke Hongaarse Esztergomvoldoende om de 2e plek veilig te stellen en de Italianen achter ons te houden. Helaas kunnen we met dit team blijkbaar niet tegen zwakke tegenstanders spelen en stonden we na een dramatische 1e helft met 2-0 achter door onder andere een eigen doelpunt. Na een donderspeech van trainer Hans Kamphuis nam Jeremy Gall de ploeg aan de hand door na een prima één-tweetje de 1-2 te scoren.Daarna zorgde Rick Dijksterhuis met een heel bekeken schot voor de gelijkmaker.. Vervolgens ging Jeremy op zoek naar een penalty waar hij zelf wel raad mee wist:2-3. Er werd daarna ons nog een penalty gegeven, nadat een speler de bal met de hand uit het doel sloeg, maar daar hebben we als Nederlanders tijdens de Euro 2012 meer last van. Onder fanatieke aanmoedigingen van de Veendammers won KS Gnieznovervolgens van de Italianen, zodat de 2e plaats alsnog binnen was. Een prima prestatie van dit combinatie team met een grote saamhorigheid en teamgeest.De echte krenten in de pap kwamen op de zaterdagavond waar het team voor 1500 mensen de bokaal op mochten halen en waarbij keeper Jordy Kostwinder tot de beste keeper van het toernooi werd gekozen. Klasse mannen!!