Overslaan en naar de inhoud gaan

Medaille regen op Groninger Kampioenschappenvoor ZPC Bubble

Door op zondag, 10 juni, 2012 - 17:53


Op de foto de medaillewinaars van de avondsessie
(alleen Brenda Ritsema ontbreekt)

ZWEMMEN - Afgelopen zaterdag reisden de zwemmers van ZPC Bubble uit Veendam af naar Winschoten. Daar werd in drie sessies gezwommen om de Groninger titels op de 25 meter afstanden. De ochtendsessie begon al meteen goed voor de Veendammers. Florian Houwen behield een gouden medaille op zowel de 25 meter vrijeslag als op de 25 meter schoolslag. Op zijn derde afstand de 25meter rugslag behield hij het zilver en op al deze afstanden zwom hij eenpersoonlijk record.

Tijdens de middagsessie waren er gouden medailles voor Nanne Vorstenbosch, Edwin Struyk (4x), en Manon Chicheportisch (2x). Zilver was er voor Nanne Vorstenbosch. En brons was er voor Jarnick Lammerts. Tijdens de avondsessie die werd gehouden onder de EK-wedstrijd van Nederland. Werden er door de Veendammer-zwemmers nog goede prestaties neergezet. Zo was er goud voor Marianne Arling (2x), Chantal Deekens, Remco Diepenbroek en Jorrik Kerdijk(2x). Zilver was er voor Chantal Deekens, Brenda Ritsema en Jorrik Kerdijk. Brons was er voor Chantal Deekens.

Over de hele dag werden er zo'n 28 nieuwe persoonlijke records gezwommen. De zwemmers keerden met zo'n 15 gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles tevreden terug naar Veendam.