Overslaan en naar de inhoud gaan

Het leukste dagje uit:de Broem Broem rit van Humanitas

Door op zondag, 10 juni, 2012 - 22:32

Foto's en tekst Gerard Martens

HUMANITAS - Zondag werd voor de 12de keer de Broem Broem rit gereden, een motortoertocht die jaarlijks wordt gehouden voor de deelnemers van de twee Vriendschapskringen van Humanitas in Veendam. Het is een rit die uitgezet wordt door vrijwilligers van de Motortoerclub, met als bijrijder mensen met een verstandelijk beperking. De vrijwilligers van de Vriendschapskring organiseren samen met de deelnemers allerlei leuke activiteiten die ze in hun vrije tijd kunnen doen. De BroemBroem rit is voor de meeste deelnemers, jong of oud, een jaarlijks hoogtepunt van de activiteiten en een mooie afsluiting van het seizoen.

De bikers en trikers nemen elk jaar weer belangeloos deel en komen uit alle windstreken. De passagiers en vrijwilligers verzorgen hun biker gedurende de dag met koffie, broodjes en frisdrank. De consumpties en de broodjes worden door de Vriendschapskring zelf ingekocht en gesmeerd om de kosten zo veel mogelijk te drukken.

Ook wordt er tijdens het uitzetten van de route altijd gekeken naar halteplaatsen waar kosteloos gestopt kan worden en waar de deelnemers toch gebruik mogen maken van een sanitaire voorzieningen. De mensen van deze halteplaatsen krijgen naast dankbare reacties altijd een herinneringsvaantje van de tocht, evenals de rijders en de deelnemers.

De motorrijders, waaronder onze fotograaf en biker Gerard Martens, vertrokken zondagmorgen vanaf Mulders Motoren en de rit ging door het mooie Drentse landschap. Maar eerst ging het naar Borgerswold waar alle motorrijder met hun bijrijders apart werden gefotografeerd. Vervolgens ging het naar Het Boomkroonpad waar alle bijrijders goed voor hun rijders zorgden met koffie en een gevulde koek. Daarna weer verder langs Schoonloo en richting Orvelte waar een trike onderweg met pech bleef staan. Later werd die trike weer verwelkomd in Orvelte en de groep weer compleet was. Daar stond ook een verrassing voor de bijrijders, een tocht met een paardetram. Na afloop kreeg iedereen een ijsje.

De terugtocht werd ingezet via Wezuperbrug, Schoonoord, Eeserveen, Ees en Borger en in Gasselte weer tijd voor een tussenstop. Van Gasselte via Gasselternijveen, Gieterveen, Eexterveen, Eexterveenschekanaal en Wildervank terug bij het Rode Kruisgebouw in Veendam waar er een groepsfoto werd gemaakt. En onder het genot van een heerlijke kom soep en een uitgebreide saladetafel ging iedereen voldaan naar huis met een mooie herinneringsvaantje.

Het werd een hele mooie dag met heerlijk weer, en de deelnemers kunnen niet wachten tot het juni 2013 is want dan gaan ze opnieuw een toertocht maken.

Van deze dag wordt een dvd uitgebracht met videobeelden en foto's. Deze dvd kan men bestellen voor een bedrag van 5 euro bij hroelfs1@gmail.com Het bedrag komt ten goede aan de Vriendschapskringen van Humanitas afd. Veendam Menterwolde Pekela.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum