Overslaan en naar de inhoud gaan

Fototentoonstelling Ons Pekela in deBibliotheek Oude Pekela

Door op maandag, 11 juni, 2012 - 16:35

ONS PEKELA - Op donderdag 14 juni opent burgemeester Schollema de fototentoonstelling Ons Pekela in de bibliotheek van Oude Pekela. De tentoonstelling bestaat uit foto's van kinderen, gemaakt in het kader van het geschiedenisproject Ons Pekela.
Leerlingen uit groep 7 en 8 hebben de geschiedenis van de Pekela's opnieuw in woord en beeld vastgelegd. Hun verhalen en foto's zijn geplaatst op de website www.onspekela.nl
De tentoonstelling zal gedurende drie weken te bezichtigen zijn in de Bibliotheek van Oude Pekela. Gelijktijdig zal er ook een fototentoonstelling Ons Pekela zijn in de Bibliotheek van Nieuwe Pekela.

Wedstrijd
Bezoekers van de bibliotheken worden gevraagd de mooiste foto's te selecteren. De school die de winnende foto heeft gemaakt, ontvangt een prijs.

Ons Pekela
Ons Pekela is een erfgoedproject ontwikkeld voor het (basis)onderwijs in de gemeente Pekela. De Bibliotheek, Kunststation C, gemeente Pekela en alle scholen in de gemeente werken samen om leerlingen bewust te maken van de rijke geschiedenis van de Pekela's. Het project is gestart in het schooljaar 2011-2012 met workshops soundscapes (groep 5 & 6), informatievaardigheden en fotografie (groep 7 & 8) en vijf workshops tijdens de Dollard Dagen op het Dollard College.
Alle verhalen, foto's en filmpjes gemaakt door de leerlingen worden op de website www.onspekela.nl gepresenteerd. De geschiedenis van de Pekela's, maar dan in beeld gebracht door honderden leerlingen.
Ons Pekela is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de gemeente Pekela, Leader en Mediawijzer.net