Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer Wind 9 juni 2012

Door op zaterdag, 9 juni, 2012 - 12:20

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Er was deze nogal wat zeg maar klein positief nieuws, dat verband hield met de recreatie in Parkstad Veendam. Ik heb het dan over het feit, dat voor de Turfcentrale - dus de omgebouwde electriciteitscentrale die ons in het verleden jarenlang van electriciteit heeft voorzien en die nu dienstbaar is aan kunstenaars - een fors bedrag aan subsidie van de provincie gaat ontvangen voor een noodzakelijke investering.

Ik heb het echter ook over het feit, dat de werkzaamheden aan de voormalige vuilstort in Borgerswold veel vorderingen maken en dat de ontstane berg vooralsnog met graszaad zal worden omgebouwd tot een groene berg. Wat er met deze berg later zal gaan gebeuren is nog niet duidelijk, maar het college van burgermeester en wethouders denk toch in de richting van iets in de sfeer van recreatie.

En verder heeft het vijf en twintig jarige Tropiqua in verband met dat jubileum flink wat publiciteit gekregen en daarbij is nog eens nadrukkelijk aangegeven, dat dit bad in de top-vier van recreatieve attracties in de provincie Groningen staat en tot nu toe al 7 miljoen bezoekers heeft gehad.

Helaas staan tegenover deze mooie zaken ook een tweetal minder mooie gebeurtenissen, die de aandacht hebben getrokken, Natuurlijk heb ik het dan over de behandeling van de problemen rond de peuterspeelzalen, die maandag jongstleden in de gemeenteraadsvergadering erg veel aandacht hebben gekregen.

Weliswaar lijkt er nu een oplossing te gaan komen, die in grote lijnen aanvaardbaar is, maar zekerheid daarover is er voorlopig nog niet.

Wat ook in niet al te positieve zin de aandacht heeft gehad is de problematiek rond het herstructureren van de fietsverbinding tussen Buitenwoel en Menterrwolde. Die aandacht wordt veroorzaakt door het feit, dat in Muntendam handtekeningen worden ingezameld tegen de plannen van de gemeente Veendam.

Met alle opmerkingen, die er over de bestaande fietsverbinding door de wijk Buitenwoel gemaakt zijn en misschien nog steeds gemaakt kunnen worden over de overlast, die deze fietsverbinding zou veroorzaken, is er tot nu toe te weinig aandacht besteed aan het feit, dat het hier gaan om een veilige verbinding voor scholieren aan de Winkler Prins.

Als deze verbinding onbruikbaar wordt gemaakt, wat het voornemen is, dan betekent het wel, dat de fietsende jongeren in de toekomst gebruik zullen moeten maken van de onveilige route langs de Middenweg.

Het lijkt mij daarom erg duidelijk, dat men in Menterwolde vreselijk ongerust is over de voorgenomen werkzaamheden en dat men alles in het werk stelt om te pogen deze - in elk geval voor de Muntendammer jeugd heilloze zaak - tot een andere en dus veiliger oplossing om te keren.

Graag spreek ik de wens uit, dat er in de toekomst steeds minder onprettig nieuws zal zijn en dat er steeds vaker kan worden gesproken over zaken, die het wonen en leven in Parkstad Veendam in positieve zin beïnvloeden!!