Overslaan en naar de inhoud gaan

Unieke samenwerking diverse theaterpodia

Door op vrijdag, 8 juni, 2012 - 17:14


Foto werkgroep vlnr: Theo Dellebarre (Ekehaar), Gerda Muizer (MMC), Roelof van Steenbergen (Leek), Peter Molter (MMC), Bert Boerma (Veenhuizen), Christel Elshout (Leek) en Ginet Venema (vanBeresteyn) Op de foto ontbreken: Beppy Holwerda- Akse (Winschoten) en Geertje Smeding (Groningen


Unieke samenwerking diverse theaterpodia in Theaterproject voor amateurs.
Theaterfestival 30 Minuten Los! ‘meets' MMC's Theater in de Veenkoloniën.

THEATER - De stichting MMC de Compagnieën is van start gegaan met een periode van enkele maanden waarin theater voor amateurgroepen centraal staat. Aanleiding voor dit project is het theaterfestival 30 Minuten Los!. Een festival dat dit jaar is ondergebracht bij MMC. De Stichting is dankzij een bijdrage van het Regionaal Cultuurplan Oost Groningen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Fonds in staat om naast de organisatie van het festival ook begeleiding en workshops op maat aan te bieden, wel of niet in combinatie met deelname aan het festival.

In samenwerking met Theater vanBeresteyn en een aantal regionale podia te weten: de Oude Ulo in Leek, het Verenigingsgebouw in Veenhuizen, de Tramwerkplaats in Winschoten, het Hek van de Dam in Ekehaar en Theaterwerkplaats de Prins van Groningen wordt momenteel gewerkt aan de voorbereidingen voor de voorrondes die plaatsvinden op respectievelijk 13, 20 en 27 oktober en op 3 en 10 november.
Vijf finalisten uit deze voorrondes, aangewezen door een rondrijdende vakjury, zullen zich op 17 november presenteren op het podium van vanBeresteyn in Veendam tijdens de Grote Finale.

  • Informatie over het project Theater in de Veenkoloniën is te verkrijgen bijPeter  Molter: 0598 - 392872 / 06-29025092 pjotr471@hetnet.nl
  • Opgave voor deelname 30 Minuten Los! kan per email bij Gerda Muizer: g.muizer@kabel.netvisit.nl