Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf gouden medialles tijdens Special Olympics voor de Brug Veendam

Door op vrijdag, 8 juni, 2012 - 17:02

SPECIAL OLYMPICS - Op 2 en 3 juni waren weer de Nationale Special Olympics, deze keer in Den Bosch. De Brug Groningen vertrok met 2 volle bussen naar het zuiden, waaronder een groep van 15 zwemmers en 5 begeleiders uit Veendam.

Het Oympisch dorp was gemaakt in de Brabanthallen, waar op vrijdagavond de openingsceremonie was. Waar werd geslapen, gegeten en waar de Healthy Atletics waren gevestigd. Healthy Atletics is een programma waar je je ogen, oren, voeten enz. kunt laten controleren. De openingsceremonie was op vrijdagavond en was weer leuk!

Op zaterdagmorgen vroeg begonnen de zwemwedstrijden in het Sportiom zwembad. De zwemmers van Veendam waren er helemaal klaar voor, evenals de supportersclub van 30 man sterk. De eerste dag werd er erg goed gezwommen, maar liefst 12 PR's. We zaten overdag in de sporthal en als er gezwommen moest worden dan ging je naar het zwembad. s 'Avonds was de feestavond met Bobbie (van Ernst en Bobbie) en anders acts, ook kon de Healthy Atletics bezocht worden.

Na een rustige nacht liep de wekker al vroeg af en kon de strijd om de medailles echt beginnen. Het ging hard om hard en er werd door onze supporters heel hard aangemoedigd, dat resulteerde in 23 PR's. Na een polonaise aan het eind van de wedstrijd gingen de zwemmers van Veendam dan ook heel voldaan naar huis met 5 gouden, 8 zilveren en 9 bronzen medailles op de persoonlijke nummers, en 4 gouden en 4 bronzen medailles op de estafettes!

In 2014 zijn de Special Olympics in het Noorden, te weten Heerenveen.