Overslaan en naar de inhoud gaan

Sidney Schmeltz nieuwe aanvaller SC Veendam

Door op donderdag, 7 juni, 2012 - 21:35

VOETBAL - SC Veendam heeft een eenjarig contract afgesloten met Sidney Schmeltz van Sparta Rotterdam. De 22-jarige aanvaller (morgen wordt hij 23) kan als rechter- en linkerspits uit de voeten. Sidney startte afgelopen seizoen zevenmaal in de basis bij de Rotterdamse club, maar slaagde er niet in een basisplek af te dwingen. In totaal speelde hij 22 wedstrijden voor Sparta.

'Ik ben blij dat ik bij SC Veendam de kans krijg om een volledig seizoen te draaien. Wanneer ik over mijzelf spreek, zeg ik dat ik mijn snelheid en mijn techniek mijn sterkste wapens zijn.'

Schmeltz kreeg goede referenties over SC Veendam van zijn voormalige clubgenoten (bij Willem II) van Lars Lambooij, Michael de Leeuw en Lars Hutten.

Sidney volgde de jeugdopleiding bij RKC Waalwijk, speelde twee jaar bij Willem II (5x eredivisieduel), één seizoen Almere City FC (33 duels) en dus een jaartje bij Sparta. Totaal: 60 duels betaald voetbal.
Voor Schmeltz breekt hiermee in veel opzichten een nieuwe periode aan. Nieuwe club, een verhuizing naar het noorden en vijf weken geleden werd hij bovendien voor het eerst vader. Zijn vriendin beviel van een gezonde dochter.