Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkbezoek CvK Max van der Bergaan Wedeka Stadskanaal

Door op donderdag, 7 juni, 2012 - 18:13

WEDEKA - De Commissaris van de Koningin Max van der Berg en gedeputeerde Economie Wilma Mansveld van de provincie Groningen hebben donderdag een werkbezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Wedeka Bedrijven in Stadskanaal.

De Gedeputeerde Statenleden spraken daar met de directie van Wedeka bedrijven en de voorzitter van het algemeen bestuur, de heer Jan Willem van de Kolk. Ook wordt een bezoek gebracht aan het TDC, het Training en Diagnose Centrum van Wedeka.

Er is tijdens het bezoek ondermeer gesproken over de gevolgen van de Wet werken naar vermogen en de consequenties van het onlangs in Den Haag afgesloten Lente-akkoord. Verder is de aansluiting op de krappe arbeidsmarkt en de werkgeverbenadering besproken.

Oost-Groningen kent specifieke problemen op het gebied van de Sociale Werkplaatsen bedrijven. Zo zijn bijna vier keer zoveel mensen werkzaam in SW bedrijven vergeleken met het landelijk gemiddelde. Gemiddeld hebben de Oost- Groninger gemeenten 17% meer WWBërs (Wet Werk en Bijstand) binnen hun gemeentegrenzen dan landelijk het geval is.