Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking IJssel Technologie en Lerenophetweb

Door op woensdag, 6 juni, 2012 - 19:30


Veiligheid vergroten door digitale cursus VCA

VEENDAM/ZWOLLE - IJssel Technologie en Lerenophetweb hebben gezamenlijk een digitale cursus VCA ontwikkeld. De lesstof beklijft beter, is toegesneden op de bedrijfssituatie én medewerkers kunnen op hun eigen moment aan de slag. Begin juli beginnen de eerste medewerkers met de cursus. Andere bedrijven hebben inmiddels interesse getoond.

Met de ondertekening van een overeenkomst in de maand mei, werd de samenwerking tussen IJssel Technologie en Lerenophetweb officieel bezegeld. Door de ontwikkeling van de digitale cursus VCA geeft IJssel Technologie vorm aan één van haar speerpunten voor 2012: veiligheid. ‘We willen niet alleen dat onze medewerkers het VCA-examen halen, we willen ook dat ze daadwerkelijk veiliger gaan werken', zegt energie- en veiligheidskundige Harrie Nieboer van IJssel Technologie in Veendam.

Voordelen
Door het digitaal aan te bieden, kan IJssel Technologie inspelen op specifieke praktijksituaties. Nieboer: ‘Juist door dat maatwerk verwachten we dat de informatie beter beklijft. We kunnen nu door middel van foto's en video's voorbeelden laten zien van situaties bij onze klanten. Een ander voordeel is dat medewerkers overal waar een computer is, kunnen inloggen en aan de slag kunnen.' Martijn Pot van Lerenophetweb noemt nog een ander voordeel boven de reguliere lesstof. ‘We hebben een proefexamenmodule, zodat medewerkers kunnen testen of ze klaar zijn voor het echte examen. Daarnaast bieden we de lesstof zo aan zodat het goed te leren is voor mensen die moeite hebben met veel tekst.'

De cursus gaat binnenkort de testfase in. Naar verwachting kunnen de eerste medewerkers vanaf 1 juli starten. De cursus is ook beschikbaar voor andere bedrijven. Zij kunnen hun eigen foto's en filmpjes in het lesmateriaal laten verwerken.

Over IJssel Technologie
IJssel Technolgie zet zich in voor het concurrerend maken en houden van productiebedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft verschillende vestigingen en werkt landelijk.