Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren en ouderen uit Veendamgaan naar Polen

Door op dinsdag, 5 juni, 2012 - 15:41

Zusterstad Gniezno wil ouderen en jongeren laten integreren

GNIEZNO
- Op uitnodiging van de burgemeester van Gniezno, zusterstad van Veendam, vertrekt donderdag 7 juni een groep Veendammers richting Polen. Zij verblijven daar vier dagen samen met de andere zustersteden van Gniezno. Tijdens deze dagen wordt kennis gedeeld, een voetbaltoernooi gehouden, muziek gemaakt en iedere stad promoot zichzelf op een markt op het stadsplein van Gniezno.

Gniezno geeft uitvoering aan een programma van de Europese Unie dat er op gericht is dat landen van elkaar leren, kennis delen. Deze bijeenkomst heeft als thema Actieve Senioren. Gniezno vindt het belangrijk om aan haar samenleving te laten zien dat ouderen er toe doen in de samenleving. Belangrijk daarbij is dat ouderen en jongeren meer met elkaar integreren om dit mogelijk te maken.

Vanuit Veendam gaan 22 mensen richting Gniezno om dit thema kracht bij te zetten. Het ouderenwerk van Compaen neemt hier een belangrijke plek in. Ouderenwerker Pieta Loots gaat mee samen met drie (seniore) vrijwilligsters. Daarnaast gaan er acht voetballers (in de leeftijdscategorie 15/16 jaar) mee. Vier spelers van Voetbalvereniging Wildervank en vier spelers van Voetbalvereniging Veendam 1894. Zij zullen deelnemen aan het tweedaagse voetbal toernooi. Ook Veendammer van het Jaar 2011 Thomas Kaldijk neemt deel aan de reis. Hij zal een poging wagen om met een muzikale impressie terug te komen naar Veendam.

Burgemeester Meijerman is gastheer op de reis, hij wordt hierbij ondersteund door twee ambtenaren.
Op maandag 11 juni komt het gezelschap terug naar Veendam.