Overslaan en naar de inhoud gaan

TC Veendam tennisteams doen niet voor elkaar onder

Door op maandag, 4 juni, 2012 - 14:45

Tekst TC Veendam

TENNIS - Alle drie zondagteams van tennisclub Veendam hebben zich in de landelijke competitie kunnen handhaven. De drie teams speelden de laatste speelronde op het mooie, eigen tennispark en ze zijn allemaal als zesde geëindigd. Het eerste team had nog twee punten nodig voor behoud. Na de enkelspelen waren deze twee punten binnen. Invalster Reinie Boven won knap haar damesenkel met 6-4 in de derde set. Ook Yannick van der Wal won zijn herenenkel met 6-4 in de derde set. Yannick won samen met John van Dijk de herendubbel en de gemengd dubbels leverden voor elk team een punt op. Eindstand Veendam 1- GLTB 1: 4-4.

Het tweede team speelde eveneens met 4-4 gelijk, tegen Nohn. Esther Fleurke pakte na een stroeve start alsnog haar damesenkel. Invaller Edo Huisman won zijn herenenkel in twee sets. Beide dubbels gingen verloren. Maar de gemengd dubbels van Esther samen met Jorrit Bock en Mirthe Fehrmann samen met de ondanks een blessure spelende Gosse Bouter, werden beide in winst omgezet.

Het derde team kon het helaas net niet bolwerken tegen het team van Veracket uit Groningen. Lucy Plomp en Romy Worell kwamen nog dicht bij, maar daar bleef het bij. Met dit resultaat komt het team op een gedeelde vijfde-zesde plaats.
Het zaterdag gemengd tweede team heeft, zoals verwacht, het kampioenschap in de tweede klasse binnengehaald. Ook heren drie, vooraf kanshebber voor de titel, is met een 6-0 overwinning kampioen geworden in de vierde klasse.

Deze week worden de clubkampioenschappen van TC Veendam gespeeld. Iedere avond vanaf 18:00 uur en in het weekend vanaf 10:00 uur wordt er door de leden in alle categorieën en in alle disciplines gestreden om de titel. De huldiging van de kampioensteams en de clubkampioenen vindt zondag aansluitend plaats.