Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezellige jaarmarkt in Muntendam

Door op maandag, 4 juni, 2012 - 08:17

Door Lenze Tempel

MUNTENDAM - Zaterdag 2 juni was er weer de gezellige jaarlijks terugkerende markt in Muntendam. En er was weer van alles te beleven op de jaarmarkt. Menigeen keek er naar uit. Gezellige muziek, een braderie, hapjes en drankjes, een vlomarkt, diverse verenigingen die zich presenteerden en nog veel meer. De organisatie van de jaarmarkt was zoals elk jaar weer in handen van de Culturele Raad Muntendam.

Natuurlijk waren er ook diverse live optredens en niet alleen van de eigen plaatselijke artiesten. Er was een shantyfestival met de Börkerstroomzangers uit Westerbork, de Roergangers uit Stadskanaal en de Scheepsjoagers uit Muntendam. 

Op de braderie met vele standhouders was weer een verscheidenheid aan artikelen verkrijgbaar. Ook voor kinderen was er van alles te doen: de diverse kermisattracties op het Julianaplein en een stormbaan voor de jongeren. In de Kerkstraat waren verschillende terrassen waar je gezellig onder het genot van een hapje en drankje kon uitrusten. Ook de gemeente Menterwolde was op de jaarmarkt aanwezig met verschillende infostands; SWM/NOVO/BOA en Burgernet.

Iedereen was er welkom om informatie vragen over de verschillende diensten. De regiopolitie was aanwezig met een schitterende wervingstruck en dienstauto's, diverse oldtimers van een hobbyclub, het afvalvrouwtje voor alle afvalvragen en een dorpsomroeper met afvalezel. Het was er allemaal. Ondanks de regen in de morgen, werd het toch nog gezellig druk in het centrum, en sprak de organisatie van een geslaagde dag.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum