Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gelukskrant

Door op zaterdag, 2 juni, 2012 - 14:54

TSJECHOV - Afgelopen weekend stond Geluk bijna in het geheel in het teken van toneel. We begonnen echter met Studio Geluk: een talkshow waar presentator Arno van der Heyden Geluk op verschillende manieren belicht. Publiek is van harte welkom om iedere uitzending bij te wonen. De uitzenddagen zijn verderop in deze krant opgenomen. Nienke Scholts gaf een workshop Dramaturgie. Regisseurs en toneelspelers hebben hun blik op scherp gezet. 's Avonds en zondagmiddag speelden de Talentenklas van Jeugdtheaterschool uit Winschoten hun voorstelling Geluk?. Hierna speelden de Groninger gezelschappen Stage Mates en De Harmonie zondagavond maar liefst drie verschillende eenakters. Op Pinkstermaandag opende de Oldambster wethouder van Cultuur en Onderwijs Bard Boon de tentoonstelling van Theo Zwinderman, die de tekeningen en collages van 130 kinderen over geluk toonde. Deze tentoonstelling blijft nog een tijdje voor iedereen te bezichtigen in de kubus rechtsachter op het terrein van de familie Sprik. Daarna speelde Een Verbond de Tsjechov eenakter en de middag eindigde met Limburgs Omzien van theatergroep Bakhuis. Aankomend weekend staat er wederom veel moois op het programma. Het thema van het komende weekend is film. We hopen u vaak op de Gelukslocatie te mogen verwelkomen!

Programma:
zaterdag 2 juni
13.00 uur Studio Geluk - Presentator Arno van der Heyden presenteert deze eigenzinnige talkshow waarin verscheidene items aan bod komen die op een bepaalde manier te maken hebben met Geluk, Tsjechov en vooral ook de Veenkoloniën. U bent allen van harte uitgenodigd om vanaf 12.30 de opnamen mee te maken! De tweede uitzending wordt in de achterste kubus opgenomen.
15.00 uur Dialogen schrijven voor film - Filmmaakster Aletta Becker geeft een workshop voor filmmakers uit de regio. Inschrijven is verplicht via workshop@gelukscompagnie.nl
20.00 uur MetMeerCultuur en Filmproductiegroep uit Borgercompagnie presenteren werk van jonge filmmakers uit de regio, ingeleid door de makers zelf. U ontmoet makers van nationaal gelauwerde en internationaal geselecteerde korte films en hoort hoe ze vanuit de Veenkoloniën de filmfestivals veroveren.

zondag 3 juni
16.00 uur Lezing Architectuur Onix - Architect Haiko Meijer van architectenbureau Onix is de bedenker van de op de Zuidwending gebouwde kubussen. Wat hebben deze kubussen eigenlijk met de Veenkoloniën te maken? De architect neemt ons mee op reis naar de wereld van de kubussen.
20.00 uur Filmavond - Vertoning van de met een Oscar genomineerde Nederlandse speelfilm Zus & Zo van Paula van der Oest. Het scenario is geïnspireerd op Tsjechovs Drie zusters. De inleiding wordt verzorgd door de producent van de film Jacqueline de Goeij.

maandag 4 juni
20.00 uur - Vanya on 42nd Street: Louis Malle laat in zijn laatste film (1994) op meesterlijke wijze theater en film hand in hand gaan in deze unieke film met prachtige rollen van onder andere Julianne Moore (The Hours) en Wallace Shawn (Curse of the Jade Scorpion). Deze verfilming van Tsjechovs toneelstuk Oom Wanja is in het kader van Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën te zien in Cultuurcentrum VanBeresteyn, te Veendam (www.vanberesteyn.nl).
- Alle activiteiten vinden plaats op Zuidwending op de gelukslocatie bij de kubussen* -
*Met uitzondering van Vanya on 42nd Street

Restaurant
Tijdens de geluksweekenden kunt u in Restaurant Matroesjka (gevestigd in dorpshuis De Wending, te Zuidwending) genieten van een volledig biologisch 3-gangen buffet voor slechts €15,-! Reserveren is noodzakelijk, dit kan via onze website www.gelukscompagnie.nl

Het menu voor aanstaande weekend:
zaterdag 2 juni
Voor: Witlofblaadjes met garnalenverrassing
Hoofd: Kip in een sherry-tomatensaus met rijst. Pompoenflapjes met peterselie en feta. Lauw-warme groentes. Diverse salades. Brood met frisse dip.
Na: Wafels met warme banaan in kaneelroom.

zondag 3 juni
Voor: Tomaat met witte bonen soepje
Hoofd: Mexicaanse wraps met chili con carne. Diverse dipjes. Gevulde zoete paprika's met ansjovis crème. Frisse komkommersalade. Tomatensalade met rode ui en koriander.
Na: Fruitcrumble uit de oven.

Studio Geluk (televisie)
Lokaal TV (Veendam e.o. én digitaal te beluisteren via www.lokaaltv.nl) - Uitzending van dinsdagavond tot en met woensdagmiddag (carrousel). 

OOG TV (Groningen en via digitale televisie nog 39 andere gemeenten én digitaal te beluisteren via www.oogtv.nl) - Uitzending dinsdagavond vanaf 17.30 tot woensdagochtend 09.00 (carrousel).

RTV Blauwe Stad (Oldambt e.o.) - Uitzending de hele zaterdag (carrousel). 

www.gelukscompagnie.nl

Radio Geluk (radio)
Radio Parkstad (Veendam e.o.) - woensdagavond 18.00 een Gelukskwartier / elke avond aflevering hoorspel

OOG Radio (Groningen e.o.)- woensdagmiddag rond 12.50 aflevering hoorspel 

Dollardradio (Oldambt e.o.) - woensdagavond na het nieuws van 10.00 aflevering hoorspel en column Herman Sandman

KAARTVERKOOP
Workshop dialoog schrijven voor film (2 juni), op inschrijving € 5,00
MMC Filmavond (2 juni) € 2,50
Filmavond (3 juni) € 2,50
Vanya on 42nd Street (VanBeresteyn) (4 juni) € 6,50 (€4,00 vrienden VanBeresteyn)
De kaarten zijn te koop aan de kassa bij de Gelukslocatie. Ontvangstruimte: Gelukslocatie, Zuidwending 48, Veendam*.
*Met uitzondering van Vanya on 42nd Street: ontvangst & kaarten aan de kassa van VanBeresteyn.

Kaartverkoop voorstelling Het geluk
Van woensdag 20 juni t/m zondag 8 juli speelt de toneelvoor- stelling Het geluk, geïnspireerd op de korte verhalen van Anton Tsjechov (1860-1904).
Let op! Zowel de speciale aanbieding voor de bewoners van Zuidwending en Ommelanderwijk (voor slechts €5,- naar een try-out van Het geluk), aangeboden door Aardgasbuffer Zuidwending, en de regiokorting gelden nog tot 1 juni 2012, dus wees er snel bij! Kaarten kunt u kopen via de kassa van Cultuurcentrum VanBersteyn of via www.vanberesteyn.nl.