Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief Het Geluk

Door op zondag, 3 juni, 2012 - 22:06

Voorstelling Het geluk

TSJECHOV
- Beleef van 20 juni tot en met 8 juli de voorstelling Het geluk. Een avontuurlijke tocht langs de drie kubussen en een boerenschuur. Ieder half uur een nieuwe ervaring, een nieuw verhaal in een nieuwe setting, op zoek naar geluk.
Laat je verrassen door de gekke avonturen in de ene kubus, de gepassioneerde in een andere, de emotionele zoektocht in de derde en de warme klanken van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in de schuur. Koop nu snel je kaartje via www.vanberesteyn.nl, want de ruimte is beperkt en deze unieke ervaring mag je niet missen!
De aftrap 

Zaterdag 19 mei ging Geluk eindelijk echt van start! Vanaf 10.00 uur kon iedereen deze Geluksdag beginnen met een luxe brunch. Om 14.00 uur was de officiële opening door burgemeester Ab Meijerman, waarna schoolkinderen onder leiding van Bert Hadders een spectaculair openingsconcert op de ukelele ten gehore brachten. Daarna opende Harry Cock onder grote belangstelling zijn tentoonstelling ‘Geboren, getogen, gekomen en gebleven' in het Veenkoloniaal Museum. Bert Hadders en de Nozems zorgden tot slot voor een perfecte afsluiting van de openingsdag met een optreden in de schuur. Zondag 20 mei werden de drie enorme quilts die het decor van de voorstelling Het geluk vormen gepresenteerd. 's Avonds gaf het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe 's avonds een prachtig concert een zeer geslaagd weekend.

Het toneelweekend
Het tweede weekend van Geluk stond in het teken van toneel. Allereerst was er een workshop dramaturgie die goed bezocht werd. De Talentenklas van Jeugdtheaterschool uit Winschoten speelden op zaterdagavond en zondagmiddag hun voorstelling Geluk?. Op zondag speelden de Groninger gezelschappen Stage Mates en De Harmonie drie verschillende eenakters. Maandagmiddag werd de tentoonstelling van Theo Zwinderman geopend, waarvoor 130 kinderen tekeningen en collages over geluk maakten. Het zonnige Pinksterweekend werd afgesloten door de toneelgezelschappen Een verbond en Bakhuis.

Studio & Radio Geluk
Wekelijks kun je afstemmen op Studio Geluk: een eigenzinnige talkshow gepresenteerd door Arno van der Heyden. Aflevering één werd op zaterdag 26 mei opgenomen en is nu te zien op Youtube . Naast de televisieuitzending hebben we ook Radio Geluk: een hoorspel van Aletta Becker en Renger Koning met Arno van der Heyden, Frank den Hollander en Peter de Haan (P. Daalemmer en Rooie Rinus). Daarnaast op verschillende locale radiozenders een aflevering van het feuilleton Hoe Everard leerde voetballen van Anton, geschreven en voorgedragen door Herman Sandman. Houd www.gelukscompagnie.nl in de gaten voor de laatste afleveringen!

Film, Literatuur & Tuin
Vanaf komend weekend kunnen filmliefhebbers hun geluk op! Op zaterdag is er namelijk een workshop dialoog schrijven door filmmaakster Aletta Becker (inschrijven via info@gelukscompagnie.nl) en een MMC Filmavond waar jonge filmmakers hun werk presenteren. Op zondag draait de Nederlandse speelfilm Zus & Zo, een romantische komedie beloond werd met een Oscar nominatie. Producent Jacqueline de Goeij geeft voorafgaand aan de film een inleiding.

Het weekend van 9 juni staat in teken van literatuur: zaterdag zal de uitslag van de verhalenwedstrijd rondom Tsjechov bekend gemaakt worden. Een spannende avond, want er waren maar liefst 75 inzendingen! Zondag 10 mei zal er Michiel Jansen van De Kleinste Soepfabriek een culinaire workshop geven, waarbij hij op zoek gaat naar de geur & smaak van de Veenkoloniën. Het weekend wordt afgesloten met een literaire salon.

Het weekend erop verhuizen we tijdelijk naar De Heemtuin te Muntendam, waar we onderdeel zijn van de Tuin- en Kunsttiendaagse. Een bomvol programma, waarin we allereerst de tentoonstelling van Theo Zwinderman in de Heemtuin kunnen bewonderen, daarnaast is er de Brassband Elad, een literaire theeceremonie, zien we de Talentenklas uit Winschoten nogmaals en een Russisch diner onder het genot van een optreden van mannenkoor Albatros uit Pekela.
Het daaropvolgende weekend zal volledig in teken staan van de première van Het geluk: de bijzondere voorstelling van Michiel Johannes Jansen.