Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervankquiz tijdens het Scheepsjoagersfestival

Door op zaterdag, 2 juni, 2012 - 11:00

WILDERVANKQUIZ - Vrijdagavond werd er tijdens het Scheepsjoagersfestival in Wildervank een Wildervankquiz in de feesttent gehouden. Henk Robben en Be Leffers hadden ruim 150 vragen op papier gezet over oud Wildervank. Deze vragen hadden betrekking over winkels, bedrijven, gebouwen en kerken na het jaar 1945.

De avond kwam wat laat op gang, maar er kon uiteindelijk twee teams worden samengesteld. Ongeveer 40 oud Wildervankers waren als deelnemers hierbij aanwezig. Veel winkels en bedrijven leven alleen nog voort in de geschiedenis.

Elk team werd aangevoerd door een teamcaptain. De teamcaptains waren wethouder Bert Wierenga en raadslid Pé Langen. Aan de teamcaptains was het om de juiste antwoorden te geven en uiteraard was er de ondersteuning van het team. Beide captains hadden hun team spontaan samengesteld.

Door Anita Plezenski (van de bruidsmodezaak) werden de vragen opgelezen. Na de vraagstelling werd er door de teamcaptains overleg gepleegd met hun team. De regel was om voor het beantwoorden van de vragen eerst aan de scheepsbel te trekken.

Door de juryleden Henk Robben en Andre Martens werden de punten genoteerd.

De uitslag van de Wildervankquiz kwam uiteindelijk te staan op 37 punten voor het team van Pé Langen en op 35 punten voor het team van Bert Wierenga. Langen wist als Wildervanker zelf ook op veel vragen het juiste antwoord. Desalniettemin wist ook Wierenga als oud-inwoner vaak zelf het antwoord te geven. Wierenga woonde van zijn 4e tot zijn 19e vlak bij de ijsbaan. Tijdens de schaatsperiodes werden er heel wat baantjes getrokken.

Van de bekende knappertjesfabrikant Wieringa, ook van oudsher in Wildervank gevestigd, kreeg iedere deelnemer een tas gevuld met diverse producten. De Wildervankquiz was nieuw in het programma opgenomen. Het was een geslaagde avond waar de organisatoren veel positieve reacties over hebben ontvangen. Op de achtergrond werd op een groot scherm oude filmbeelden van Wildervank getoond.

Vandaag is het de dag van de Scheepjoagersmarkt en van de scheepsjoagerswedstrijden in het Oosterdiep. Vananond treed de band Given op in de feesttent aan de Rozenlaan.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum