Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede en derde AreaPop van SKV geplaatst

Door op donderdag, 31 mei, 2012 - 21:56

 

VERDEELHUISJES - Aan de Woldlaan en aan de Tijdensstraat is donderdagmorgen de tweede en de derde AreaPop van de SKV geplaatst. Vanuit de Woldlaan gaan de glasvezelverbindingen verdeeld worden voor de Rivierenbuurt, de Provinciehoek en het Borgerspark. Aan de Tijdensstraat in de Havenbuurt gaat de derde AreaPop zo'n 2200 woningen bedienen.

Een AreaPop is voor maximaal 2500 aansluitingen berekend. Met deze aansluitingen is er ook overcapaciteit voor nieuwbouw. Hiermee wordt de huidige aansluitcapaciteit vergroot tot 7500 woningen.

Op de locatie aan de Woldlaan is met een grote hijskraan het verdeelhuisje van de dieplader gehaald en rechtsstreeks in het gat gehesen. In de Havenbuurt was het nodig om het verdeelstation eerst op een normale vrachtwagen over te zetten i.v.m. met de bereikbaarheid van de locatie.

Op elke locatie waar een EreaPop wordt geplaatst is een bodemonderzoek gedaan en gaat er tot op 10 meter gekeken worden hoe het met de bodemgesteldheid is. Dat gebeurd middels boren en met grondmonsters.

Bij de controle van de bodemgesteldheid van de locatie aan de Tijdensstraat is gebleken dat er tot 3,5 meter diepte klei ligt. Daar zijn in het gat vier betonnen palen de grond in geslagen tot 5,5 meter diep. Dit om verzakkingen te voorkomen. Aan de Woldlaan hoefde maar tot 1,1 meter worden gegraven. Daarbovenop is tot 40 centimeter geel zand gestort. Een AreaPop weegt 23,5 ton.

De eerste AreaPop was op 20 januari aan de Mercuriuslaan in Wildervank neergezet. In het gedeelte van Wildervank zijn inmiddels de buisjes vanaf de openbare weg naar de woningen klaar. En zijn ze met de laatste werkzaamheden bezig. Ook in de Rivierenbuurt wordt gewerkt aan de woningaansluitingen.

In de loop van dit jaar komen er nog twee bij. Een in Sorghvliet 1 aan de Fregatstraat en een op de Brink. In totaal worden er 5 stuks van dit type AreaPop in Veendam geplaatst. Daarnaast komen er 3 stuks van een kleinere uitvoering voor de buitengebieden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum