Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheepsjoagersfestival dag 1 Kindershow De Gelaarsde Kat

Door op woensdag, 30 mei, 2012 - 21:00

AAIBAAR - Woensdagmiddag is om 14.30 het Scheepsjoagersfestival in Wildervank geopend door de heer Molema van de Handelsvereniging Wildervank. De kermis kon om 14 uur al bezocht worden. De klapper was de Kindershow De Gelaarsde Kat. Met in de show bijzondere dieren. Er was een tijgerpython meegenomen, een slangensoort. Een vogelspin hoorde bij de collectie, een hagedis, een reuzeslak en een albino egeltje.

Het was een boeiende show waarin er ook wel een kleine huivering vanuit kon gaan. Verschillende kinderen durfden het wel aan om de vogelspin niet alleen op de hand te houden maar ook op het gezicht. ‘De gelaarsde kat' ging met de tijgerpython bij de kinderen langs in de grote tent. Wie durfde mocht het over de schouders, maar de slang mocht ook 'gewoon' geaaid worden.

Ook volwassenen waren erg nieuwsgierig. André en Tanja hadden voor de eerste keer een tijgerpython om de hals. Het was spannend en ook leuk. Bang waren ze niet, ze vonden het niet eng. En het voelde heel anders dan verwacht, niet glibberig maar heel zacht.

Kindershow De Gelaarsde Kat is ook een educatieve dierenshow. De dieren zijn niet zo eng als mensen vaak denken. Daarnaast worden veel dieren impulsief aangekocht vanwege de status. Wat vaak ten koste gaat van deze dieren. De plannen zijn om een opvang te beginnen waar deze afgedankte exoten opgevangen kunnen worden. Deze opvang zal dan ook open zijn voor het publiek. Het staat nog wel in de kinderschoenen en een marktonderzoek is lopende om te zien of het ook haalbaar is.

De tijgerpython komt van nature in Azié voor. Het leefgebied van de vogelspin is in Brazilië te vinden. De egelsoort komt in Afrika voor, maar de albinovariant is zo gekweekt. De hagedissoort, een blauwtongskink, is van nature in Australië te vinden. De exoten zijn ondergebracht in De Naturij in Drachten voor de verzorging. De Naturij heeft zelf ook slangen in de collectie, met hagedissoorten en piranha's. Met daarnaast een kinderboerderij met geiten, schapen, koeien en paarden.

's Avonds werd in de feesttent een klaverjasavond gehouden met 60 deelnemers. Met in de prijzenpot vleesprijzen en cadeaubonnen. Op donderavond wordt een grote bingo gehouden in de tent, waar 150 deelnemers worden verwacht. De te winnen prijzen zijn allemaal cadeaubonnen, zo kunnen de winnaars zelf hun prijs bepalen. De cadeaubonnen zijn door diverse zaken in Wildervank en Veendam beschikbaar gesteld. De prijzen variëren van 50 tot 350 euro.

Op de vrijdagavond is er de Grote Wildervankquiz met muziek. De quiz gaat over Wildervank van vroeger, waar ook prijzen mee te winnen zijn. Ook op vrijdagavond is er aan de Postkade een viswedstrijd.

Zaterdag is er uiteraard de Scheepsjoagersmarkt waaraan 60 standhouders zullen deelnemen. De standhouders komen niet alleen uit Wildervank en Veendam, maar uit de provincie. En uit Friesland en Drenthe. Om elf uur wordt er weer gestreden om de wisselbokaal met het scheepsjoagen in het Oosterdiep.

Zaterdagavond is er vanaf 19 uur het optreden van Given. De band Given is ontstaan uit het vroegere New Light. En zondagmorgen is er vanaf 11.30 uur een grote brunch in de tent. 's Avonds wordt er ter afsluiting een zing-in gehouden door de PKN Kerk. De zing-in is onder leiding van de band Soulfuel uit Veendam. De spreker zal Jan Hartman zijn.

De kermis draait alle dagen. 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum