Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen muziek maken stimuleert!

Door op woensdag, 30 mei, 2012 - 17:30

BLAZERSKLAS - In samenwerking met Harmonieorkest Voorwaarts en de Winkler Prins Harmonie organiseert de Muziek-, Dans- en Theaterschool (MDT) in het nieuwe schooljaar weer een blazersklas. De klas is bedoeld voor kinderen die nog niet eerder les hebben gehad op een blaasinstrument. Samen vormen ze een blaasorkest. Op woensdag 13 juni a.s. om 15.45 uur is er een open les. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom!

Vorig jaar is een start gemaakt met het organiseren van een blazersklas. De naam zegt het al, het is een klas met kinderen die les hebben op blaasinstrumenten. Het zijn verschillende instrumenten, zodat er al meteen een orkest gevormd wordt. De kinderen leren de eerste beginselen van het blaasinstrument. Maar dat niet alleen, ook samenspelen, luistervaardigheden, ritme- en maatgevoel en rekening houden met elkaar staat centraal.

De blazersklas is een opstap, een oriëntatie. Leerlingen die zich verder willen ontwikkelen, zullen uiteindelijk kiezen voor individuele lessen. Deze lessen worden gegeven door een docent van de MDT. Er worden samen met de korpsen optredens georganiseerd. Door de actie ‘Klassiek geeft' van Radio 4, de klassieke muziekzender, zijn er veel blaasinstrumenten beschikbaar. Er zijn dus genoeg instrumenten om een orkest te kunnen vormen. Zie ook www.blazersklasveendam.nl.

Op woensdag 13 juni, om 15.45 uur, is er een open les in de Muziek-, Dans- en Theaterschool, cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5, Veendam. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen dan de instrumenten uitproberen en er worden demonstraties gegeven.