Overslaan en naar de inhoud gaan

Carmina Burana twee keer groots uitgevoerd!

Door op woensdag, 30 mei, 2012 - 19:58

Tekst VSO

CARMINA BURANA - Stichting Musa en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest nodigen u van harte uit! Tijdens het concert van 7 juni, kunt u luisteren naar twee bijzondere werken: vóór de pauze de 6e symfonie van Beethoven onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher en na de pauze de Carmina Burana van Carl Orff onder leiding van dirigent Chris Holman

Alsof dit nog niet genoeg is zal op zaterdag 9 juni de Carmina Burana nogmaals worden uitgevoerd in een speciale ‘scratchversie' oftewel ‘meezingconcert'. Dit meezingconcert is toegankelijk voor iedereen: houd je van klassieke muziek en wil je graag meezingen in een groot concert? Geef je dan op!

Omdat we ook jongeren "aan de klassieke muziek" willen hebben is contact gezocht met alle middelbare scholen in de Kanaalstreek en omgeving. Beginnende deelnemers staan naast gevorderde deelnemers in een groot koor te zingen, waarbij ze begeleid worden door een echt symfonieorkest:het Veenkoloniaal Symfonieorkest en professionele solisten: Lars Terray, Richard Prada en Ellen Klopstra

In de organisatie van het meezingconcert van 9 juni werkt stichting Musa nauw samen met het Noorderpoort, school voor beroepsonderwijs in Stadskanaal. Een groot aantal scholieren is met groot enthousiasme begonnen met de voorbereidingen van deze concerten. Dit meezingconcert is in de eerste plaats een muzikaal evenement maar het sociale aspect is minstens even belangrijk. Honderden zangers en zangeressen, waaronder jongens en meisjes van het Noorderpoort en andere middelbare scholen die elkaar niet kennen, beginnen de dag met niets om 's avonds te eindigen met een complete uitvoering van een groot koorwerk.

Studenten van de School voor de Kunsten (Noorderpoort Groningen) ondersteunen de voorstelling met videobeelden en een lichtplan. Zij maken ook een documentaire van het project. Tevens hebben studenten van de opleiding Mediadesign de affiches en het programmaboek ontworpen. De productie wordt opgevat als een concert, tentoonstelling, stageplaats voor ‘werkplek-leren' en als ontmoetingsforum voor jongeren uit alle mogelijke studierichtingen. Om dit wonder te realiseren maken we gebruik van een steunkoor, het projectkoor van Stichting Musa uit Musselkanaal. Je hoeft geen muzikale hoogvlieger te zijn om mee te doen. Motivatie is wel belangrijk evenals respect hebben voor elkaar, ongeacht waar je vandaan komt of wie je bent.

De werkwijze is als volgt: de deelnemers schrijven in voor de repetitie op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni in het Geert Teis te Stadskanaal.  Tevens geven we de gelegenheid om een repetitie te volgen op maandagavond 4 juni. 's avonds 9 juni is de uitvoering: alle deelnemers zitten in de zaal en zingen de Carmina Burana uit volle borst! De deelnamekosten zijn slechts € 10,-! De deelnemers krijgen een oefen-cd en een partituur waarin de koorpartijen staan.

Het is inmiddels het vijfde grote project van de stichting en daar zijn de organisatoren trots op!

De concerten vinden plaats op 7 en 9 juni aanstaande in theater Geert Teis in Stadskanaal aanvang 20.00 uur. Het koor zal begeleid worden door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest m.m.v. de solisten: Ellen Klopstra, Lars Terray en Richard Prada.

Meer informatie : www.stichtingmusa.eu en www.vkso.nu

Kaarten bestellen voor het concert van 7 juni of opgeven als deelnemer voor het meezingconcert van 9 juni:
0031(0)6-22064168 of kamerink17@ziggo.nl