Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygym knalt op Europees Kampioenschap Dance

Door op woensdag, 30 mei, 2012 - 20:05

Tekst Oxygym

JAZZ DANCE - Het Waasdorp/ Oxygym Demoteam en de Oxygym Juniors zijn zondagmiddag eerste geworden op het Europees Kampioen Cheerleading in de categorie Jazz Dance en Junior Freestyle Dance.
Het Waasdorp/ Oxygym Demoteam, wat beter bekend staat als het Skechers Demoteam, wist in de finale de concurrentie ver achter zich te laten. De Veendammer dansgroep behaalde daarmee de vijfde Europese titel.

De verwachtingen zijn hoog wanneer het demoteam deelneemt. Omdat er dit jaar niet voor een thema was gekozen moesten de dames dan ook extra hun best doen. De muziek en Choreografie van de dans werd gemaakt door Percy Kruythoff, bekend van "So you think you can dance".

Het demoteam, dat door Lenie Waasdorp wordt gecoacht, reisde zaterdag, samen met nog twee teams, gecoacht door Margriet van der Laan en Petra Bijkersma van sportcentrum Oxygym naar het Duitse Bottrop, in Movie Park Germany. Zo'n 3000 deelnemers verdeelt over 270 groepen hadden zich daar verzameld voor de Europese Kampioenschappen Cheerleading. Nadat de cheerleaders uit Duitsland, Engeland, Finland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië Tsjechië, Zweden en Zwitserland hun kunsten hadden vertoond op de vloer was het tijd voor de Pomteams en dansgroepen.

De groepen die vanuit Veendam naar Bottrop waren afgereisd behaalden alle drie een top drie en plaatsen zich daarmee voor de finale op zondag. De Oxygym Seniors (Poms) werden knap derde in de categorie Senior Freestyle. Dit met een dans gemaakt door Helga Ganzeveld en Margriet van der Laan. De Oxygym Juniors zorgden misschien wel voor de grootste verrassing. Op zaterdag wisten zij zich als derde te plaatsen voor de finaleronde op zondag. Daar wisten de jonge dames, waarvan velen nog nooit aan een danswedstrijd hadden deelgenomen, zo te knallen dat de jury niet anders kon dan hen ook te belonen met de Europese titel. De choreografie van deze dans werd gemaakt door trainster Margriet van der Laan. De muziek voor de beide Freestyle groepen werd gemaakt door Jeremy Ebell van "Dazzlin Sounds". Eigenaar, Jan Orsel, van Sportcentrum Oxygym is zeer trots op alle teams en hun supporters.

De dansgroep C-squad uit Delfzijl deed ook voor het eerst mee aan het Europees Kampioenschap. De meiden, die worden getraind door Cheryl Tualena, zelf deelneemster met het Waasdorp/ Oxygym Demoteam, wonnen zilver in de categorie Junior Hiphop.
Alle teams hebben zich door deze geweldige prestaties geplaatst voor het Wereld Kampioenschap "Dance Worlds", welke in 2013 word gehouden in Disneyland, Orlando in de Verenigde Staten. Ondanks dat er in het prijzenpakket een financiële bijdrage zit voor deelname aan het WK, zijn de teams op zoek naar sponsoren, om deze droom waar te maken.