Overslaan en naar de inhoud gaan

Oldtimers van Veendam naar Leer en weer terug naar Veendam

Door op maandag, 28 mei, 2012 - 09:20

OLDTIMERS - Zaterdag reden er 99 oldtimers van Veendam naar Leer en weer terug naar Veendam tijdens de jaarlijkse oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. 

In Winschoten was een tussenstop waar de deelnemers feestelijk werden onthaald. Na de aankomst in Leer kon de middaglunch worden genuttigd in Hollywood's Café. De oldtimers trokken heel veel publieke belangstelling. Zeker het amfibievoertuig stond als 'vreemde eend' in de bijt veel in de aandacht (foto onder). Er wordt ook regelmatig een stukje mee gevaren met dit amfibievoertuig. 

Na de middagpauze werd de rally hervat met een tussenstop in het vestingplaatsje Bourtange. De vele bezoekers op deze mooie warme dag kregen er nog een extra atractie bij. Na de 'stop' werd de rally voortgezet terug naar Veendam. Er werden opdrachten uitgevoerd via de zogenaamde bol-pijl route. Het traject moest gereden worden aan de hand van schematisch getekende situaties en de deelnemers diende de kortste route te rijden van de bol naar de punt van de pijl.

Er is niets met borden of pijlen aangegeven, de route is met deze pijltjes op de kaart af te lezen. Daarop moet goed worden gelet. Het kan een zijweggetje zijn, een driesprong of een rotonde. Ook als de deelnemers het goed doen weten ze nog niet altijd precies waar ze terecht komen.

Parkstadveendam was op het Museumplein waar de oldtimers zaterdagmorgen vertrokken.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum