Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd Protestantse Gemeente Veendam beleeftNacht Zonder Dak 4Fresh Air

Door op zondag, 27 mei, 2012 - 17:57

NACHT ZONDER DAK - Op zaterdagavond 2 juni a.s. wordt het veld bij het Scoutinggebouw in Veendam verandert in een overnachtingsplek. De Protestantse Gemeente Veendam organiseert de ‘Nacht Zonder Dak 4fresh Air', waarbij zo'n vijfentwintig jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, in Veendam de nacht doorbrengen in zelfgebouwde hutten van karton en plastic. Dit allemaal voor het goede doel om geld binnen te halen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting ( http://www.ncfs.nl/ ). Cystic Fibrosis wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De aandoening is chronisch en niet te genezen.

Op de avond zelf worden er leuke dingen georganiseerd, zoals diverse spelletjes en is er een voorlichting over het goede doel.

Als afsluiting is er een kampvuur waar broodjes worden gebakken en waar liedjes worden gezongen, onder begeleiding van gitaarmuziek. Dit gaat door tot in de kleine uurtjes.

's-Ochtends wordt er met z'n allen gezamenlijk ontbeten, en kan iedereen hopelijk terugzien op een zeer geslaagde nacht.