Overslaan en naar de inhoud gaan

Door bezuiningen geen bibliobus meerin Veendam en Pekela

Door op vrijdag, 25 mei, 2012 - 17:29

BIBLIOBUS - U hebt waarschijnlijk al gehoord of gelezen dat er bezuinigd wordt op het bibliotheekwerk. De bezuinigingen zijn dusdanig fors dat er ingrijpende maatregelen worden genomen. Er is besloten dat de bibliobus in de gemeente Veendam en Pekela met ingang van 1 juli 2012 komt te vervallen.

Van harte welkom in Bibliotheek Veendam
De busleners zijn middels een persoonlijke brief op de hoogte gesteld van het opheffen van de bibliobus. Iedereen is voortaan van harte welkom in een van de bibliotheekvestigingen in de gemeente Pekela of Veendam. Voor minder mobiele leden biedt de Bibliotheek een Boek-aan-huisservice aan.

Bibliotheek op school
De Bibliotheek is in gesprek met de scholen om samen een oplossing te zoeken voor het blijven aanbieden van collecties boeken en leesbevorderende activiteiten op de scholen.

Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam betreuren het moeten opheffen van de bibliobus, maar zijn de huidige busleners graag van dienst in een van de bibliotheekvestigingen in de gemeente Pekela of Veendam.

Bij vragen en/of meer informatie over bijvoorbeeld de Boek-aan-huisservice kunt u contact opnemen met Alian Spelde van Bibliotheek Veendam via 0598 61 20 91.