Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmhuis vanBeresteyn draaitVanya on 42nd street

Door op dinsdag, 29 mei, 2012 - 13:57

FILMHUIS - Filmhuis vanBeresteyn draait Vanya on 42nd street in het kader van het theaterproject Tsjechov, Geluk in de Veenkoloniën

Als aanvulling op het lopende theaterproject van de Gelukscompagnie, Tsjechov in de Veenkolonien is in vanBeresteyn de film Vanya on 42nd street te zien.
Regisseur Louis Malle laat in zijn laatste film (1994) op meesterlijke wijze theater en film hand in hand gaan in deze unieke film met prachtige rollen van onder andere Julianne Moore (The Hours), Wallace Shawn (Curse of the Jade Scorpion) en George Gaynes (Wag the Dog). Malle werkte eerder met André Gregory en Walace Shawn voor zijn film My Dinner with André.
Het vervallen New Amsterdam Theatre in New York is de plaats waar een groep acteurs samenkomt voor de repetities van Anton Tsjechov's toneelstuk Oom Wanja.

De oude stadse professor Serebriakov is eigenaar van een groot landgoed, erfenis van zijn overleden vrouw. Hij is er nauwelijks te vinden, maar hij teert wel op de inkomsten. Het onderhoud laat hij over aan zijn dochter Sonja en zijn zwager Wanja. Financiële problemen brengen de professor terug, in gezelschap van zijn tweede vrouw, de veel jongere beeldschone Jelena. De zo gekoesterde orde en regelmaat op het landgoed worden radicaal verstoord. Hopeloze verliefdheden, plichtsverzuim, frustraties, zelfbeklag en angst voor de toekomst, iedereen is in de war.Terwijl het verhaal zich ontvouwt doorkruisen de scheidslijnen tussen toneelstuk en werkelijkheid elkaar voortdurend. De acteurs spelen de rollen van hun leven en transformeren zich meer en meer tot hun karakters.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld! De film begint om 20.00 uur.

Informatie over het theaterproject is te vinden op
www.gelukscompagnie.nl